Legalabb is ezt javasolja a kormanyzopart. Ami nagyon demokratikus es ertekelendo, csak a gond, hogy ettol meg nem valtozik semmi, es evente tobb tizezer forintra rughatnak csak az Internet adobol szarmazo koltsegek. [Legkozelebb bemegyek az ado-hivatalba, es megkerdem, hogy baratsaggal es turelemmel lehet e fizetni, mert nekem ezt "tanacsolta" partom es kormanyom.]
Hogy felreertes ne essek, teljes mertekben elitem az eroszakot, es azt ami a bekes tuntetes utan tortent ma este, de ez csak azt sejteti, hogy akar csak 2006-ban, mikor hasonlo tunteteseknek voltunk szemtanui, valami nincs rendjen, nagyon nincs rendjen. Most az Internet ado van eppen teriteken, ami onmagaban nem gond, regebb volt fustado, de fura, hogy nehany evvel ezelott eppen az a part tuntetett ellene tuzzel vassal (lasd Nyitrai Zsolt sajtotajekoztato, 2008), aki ma eppen javasolja azt. 
Hasonlo a helyzet az orosz es kinai kozeledessel is. Nehany eve a magyar tarsadalom rakfenejenek neveztek, es szidtak az akkori kormanyzatot miatta, ma meg pontosan ok is ezt csinaljak, csak ma "kormanyzati strategianak" nevezik. Ez a massag? Fura egy ertelmezese van, de hat az utobbi idoben eleg sok furasagnak vagyunk szemtanui -akaratunk ellenere, de kozben a kormanyzati csapbol folyik, a joleti propaganda. [Megint csak velem van a gond, mert nem ertem, hogy ha olyan jol megy ma Magyarorszagon, akkor miert szednek be uj adokat, ahelyett, hogy ado csokkenteseket eszkozolnenek? Balgasag, hogy is kerdezhetek ilyet?]

Es az mar csak a hab a tortan, hogy az Internet adobol befolyo osszegeket a NAV finanszirozasara fogjak forditani, de ezt kommunikalhattak volna elotte is! Sejtem, ez azutan "derult ki", miutan megmozdultak a nepek. Ennel mar csak az lett volna jobb ha "beigert" elszamoltatasokra forditottak volna a penzeket, mert akkor sejtem mindenki veszteg maradott volna, de ha ez nem jutott eszukbe, es amiota megigertek meg mindig csak igeret (szoval egy hazugsaggal tobb, az 1M munkahely mellett, stb.). 

Sejtem a kormany strategak javasoltak, hogy ne azt kommunikaljak, hogy az adobol befolyo osszeget a kormanyfo korebol elcsent telefon megtalalalasara forditjak (9 millio forint), netan Lazar ur ujabb hotel szamlajara, Rogan ur megnovekedett lakhato feluletere, vagy netan a kulugyminiszter villajanak a felujitasara vagy valami ujabb medencere, hiszen koztudott, hogy o nem kepes ilyen beruhazasokra, es most mar a szulok sem allnak oly kozel a MAV uzlethez, hanem koztes megoldaskent javasoljak, hogy a NAV reszesuljon belole, ezaltal is "tuzzel-vassal kuzdeni az adocsalok es az orszagot kiszipolyozok hada ellen". 

0 Comments:

Post a Comment