Csocselek avagy csocselek


Most, hogy az Internet ado "elbukni" latszik, kezdodik a media haboru, mert hat eleg nehez elviselni egyeseknek, hogy oriasit tevedtek. Ha D.T. (ki sem irom a nevet, mert meg jobban szegyelem, mint barmely magyar vallalhatatlan politikust, lasd pl. Torgyan Jozsef, Szanyi Tibor, Szijjarto Peter, emlitsunk nehany koztorvenyest is lasd Balogh Jozsef, Zuschlag Janos, Simon Gabor, es a sort folytathatnam) fogja vezetni az esetleges "konzultaciokat", az szerintem meg nagyobb arculcsapasa a tomegeknek, de ugy latszik, mikor az ember kezd tevedni, akkor a tevedesek lancolata indul el, es ez vezet az elkerulhetetlen bukashoz. A gog, a dolyf, es az egyszeru emberek semmibe vetele vezetett Gyurcsany csufos bukasahoz, mig  a megalomania, az arrogancia, es az irrealis "2/3-os tobbseg" fog vezetni Orban bukasahoz. Nagyobb halak is buktak mar el, oket sem fogja kimelni a tortenelem. Ennek igy van rendje. Minden politikus felemelkedik, tobb-keveset idot tolt a csucson, majd elbukik. A lenyeg, hogy majd hogyan emlekeznek az emberek ra. Gyurcsany remelem nem lesz az elvonalban, de ugy itelem Orban sem lesz nagyon lemaradva tole. De legyen ez az o keresztjuk, ne az enyem. Majd nekik kell elszamolniuk masoknak, onmaguknak, es nem utolso sorban a Fentvalonak, hogy mit tettek Magyarorszaggal es annak nepevel.

Es leven, hogy tudataban vannak, hogy elrontottak (strategiailag nagyon nagyot bukott a Fidesz egy heten belul), csocseleknek nevezik azokat a bekes embereket akik az utcara vonultak, mert nem ertettek egyet az adoval, es bekesen tuntettek? Mikor 2006-ban az utcan voltunk, mert nem tetszett amit akkor lattunk es hallotunk a kormany oldalrol, akkor is csocselek jelzovel illettek, pedig akkor sem nem csinaltunk semmit, csak elleneztuk azt ami tortenik. [Megjegyzes: Az MTV szekhaz, es a Fidesz szekhaz rongalasa nem kepviselik a tobbseg akaratat, senki nem az eroszakban latja a megoldast!] De ugy nevezni a sajat nepedet, hogy "csocselek", csak azert, mert nem egyezik a velemenyed veluk, a magyar politikai osztaly  totalis moralis lesullyedeset jelenti,  es egy olyan ertekrendi valsagot vetit elo, melybol nem igazan van kiut, csak ha megujitjuk ugy a baloldalt, mint a jobboldalt, ahol nem lesz tobbe hely Gyurcsanyoknak, Orbanoknak, hanem egyszeru emberek kerulnek olyan pozicioba, melyert megdolgoztak, es nem azert, mert eppen a rendszervaltaskor voltak annyi idosek, hogy bekeruljenek a politikaba, es azota azt sem tudjak mit jelent dolgozni, kiveve az ures szonoklatokat, melyekkel foleg egyszeru embereket szeditenek nap mint nap, kozben ok gyarapodnak, mig a nep ehezik es kinlodik, es most eppen gyujti a penzet valami ujabb adora, ha mar az Internet adot nem sikerult nyelbe utni. 

"Tisztelt" politikus urak, ha onoknek ez a csocselek, akkor orommel es buszken vallalom, hogy egy vagyok a csocselek kozul, es barmikor amikor ugy erzem, hogy az orszag vezetese nem az orszag es a nep erdekeit szolgalja, akkor felemeli a hangjat fuggetlenul attol, hogy ki van hatalmon.  

0 Comments:

Post a Comment