De miert budos, miert mocskos, miert tajekozatlan, es miert magyar? A paraszttal tisztaban vagyunk mindannyian. Nos hat amikor elolvastam Varga Mihaly miniszter ur eloterjeszteset a jovo evre tervezett adonemeket illetoen, ez jutott eszembe.  

Miert budos es mocskos? Hat azaltal, hogy megnonek a tisztalkodasi szerekre kivetett adok, egyertelmu, hogy kevesebbet fogunk ra kolteni, joggal hisz a zsebunk banja. Majd hamuval mosunk hajat, es disznozsirbol fozunk szappant, addig ameddig arra is nem vetnek ki ujabb terheket. Szaj higieniara nem adunk, minek?

Miert tajekozatlan? Mert informacio ehsegunket  is vissza kell majd fogjuk, mert azt is megsarcolni szandekszik az orszag vezetese, es minden honapban 700 csengo forinttal szegenyebbek leszunk, no persze ha csak egy Internet elofizetesunk van a hazban. Ha netan tajekozodni mereszelnenk --istenverte parasztkent--, a telefonunkon is, akkor a telefonokra is hasonlo merteku adot ronak ki (sejtem!?), minden telefonra meg 700 ft/ho, ami eves szinten felrughat 20+e ft. fole egy csaladban. 

[Sejtem valahol a "rezsi csokkentest" be kell hozni, de ez csak egy elborult elme  mint az enyem szulemenye lehet, aki mindenhol osszeeskuvest lat! Mindig is magamban probalom keresni a problemat. A gond velem van. Tudom! Gimnazista koromban [sajnos] megismertettek a Lavoisier fele tomegmegmaradassal, es azota az Istennek nem tudjak megertetni velem, hogy a semmibol lesz valami. Ez a koltsegvetesre is ervenyes.]

Es miert magyar? Mert sajnos mindez ma Magyarorszagon tortenik ... 

0 Comments:

Post a Comment