Bekemenet masik oldala


Nem tudom elhinni. Marmint azt, hogy az u.n. 2/3 tobbseg most hova lett? Tan elillant, vagy netan sosem volt? Szerintem a 2/3 nagy resze is ma ott volt az utcan, es bekesen tuntetett, megmutatva, hogy a randalirozoknak nincs mit keresniuk kozottuk, ez nem zuzasrol szolt, ez arrol szolt, hogy a nep igazsagtalannak tart egy adonemet, amit mas orszagok sem vezettek be az EU-ba, es veszelybe erzik az Internet, mint kultura forras letjogosultsagat. Zsenialis! Eszbonto! Csodalattal neztem a kepeket a hatalmas tomegrol. Osszefogtak a nepek egy kozos cel erdekeben. Meses!

A fura, hogy ma nem lattam a tisztelt miniszterelnok urat felszollalni, sejtem valahol nagyon "melyen" volt, hisz most eloszor tapasztalhatta, hogy az a nep aki megszavazta, az le is szavazhatja onnan. Netan idokozi valasztasokra is sor kerulhet, foleg ha meg jobban mergesedik a helyzet. [Ne feledjuk ez vezetett az MSZP csufos bukasahoz es szetdarabolasahoz.] Igen, a tobbseg mar nem tobbseg, es az emberek kezdenek rajonni, hogy a sok beszed, es nagy szavak mogott nincs mas, mint ujabb adok, es konfliktusok az EU-val (ahonnan Kover ur ki szeretne hatralni), es Amerikaval, es a botranyok egymast kovetik. Nincs ezzel semmi gond, a baloldal sem volt jobb, sot, ott meg nagyobb turpisagok voltak, de ott legalabb Gyurcsany Ferenc meg merte mondani, hogy "hazudtunk, reggel delbe este". Kivancsi leszek mikor lesz Fidesz fele oszodi beszed, de sejtem hamarosan kovetkezik, mert a dolgok kezdenek rosszra fordulni. Sejtem az elsinkofalt penzek fogynak el, es kell a penz Lazar urnak ujabb hotel szamlakra, netan dohany mutyira, Rogan ur gondolom meg nagyobbra szeretne novelni a lakhato feluletet, hogy a kulugyminiszter urrol ne beszeljunk, hisz sejtem neki valami medence vagy sajat grund kell, ha mar a kedves papa nem kepes kiteremteni, mert a fia sajat bevallasa szerint nem kepes. 

Az a fura parhuzam korvonalazodik bennem, hogy mig egykoron a roman elnok Traian Basescu a nep kedvence volt, ma mindenki utalkozva nez ra, es mar nem mer a kozonsegbe menni (lasd "baia de multimi"), hanem csak a Cotroceni Palota ablakabol szamolja a [veg]napjait, ami utan sejtheto, egy esetleges PSD hatalom atvetel eseten, bortonbe fogja vegezni. Ugy latom Orban Viktor is hasonlo kelepcebe esett, hisz a tomeg ki minap meg eltette, ma a lemondasat kovetelte. A bekement ellene fordult, es ahogy veszem eszre lesz meg meneteles Budapest utcain. Nos az en ertelmezesemben ez a demokracia! Aki a sajat nepe ellen fordul annak nincs helye az orszag elen. 

Ui. Nagyobb kaliberu politikusok, mint Orban Viktor buktak el mar csufosan, ezt a sorsot o sem tudja elkerulni. Ha okos talan 20-50 ev mulva pozitivan emlekszik ra majd a tortenelem, de addig sok mindent  kell meg megvaltoztatatnia. Az Internet ado visszavonasa az egyik ilyen lepes.

0 Comments:

Post a Comment