Mar egy ideje Erdelyben csak menetelunk. En meg gyerekkoromban a Bolyai iskolaert, gyertyas menetben, manapsag inkabb kokardas es zaszlos felvonulasok erik egymast Erdely szerte. Talan ez valamilyen magyar sajatossag, mert Budapesten is egymast erik manapsag a bekemenetek, stb. Mig oseink "tuzzel-vassal hogy ha kell" (lasd Istvan a kiraly), mi meg igazi europai polgarkent menetelessel. 

Ezek ketsegtelen, amolyan bekes menetelesek, ahol az emberek osszegyulnek -sokuk nem is igazan tudja hogy miert, de "olyan jo egyutt lenni", es persze mi mast tenni, mint menetelni. Ha mar a fotbal nem is annyira az erossegunk, majd kinevezzuk olimpiai sportagnak a menetelest, es igy majd nekunk is lesznek kivalo eredmenyeink, es gyakorlatozhatunk a nemzet atyjanak privat stadionjaban. Igaz kicsit sokat kell majd menetelni Felcsutig, de hat manapsag ott  a vilag kozepe, es ott tortennek az igazan nagy dolgok. De terjunk vissza a menetelesekhez.

Legutobbi meneteleseink fo celja az autonomia torekveseink illetve a szekely zaszlo, de ebbol az egyik mar meg is oldodott, igaz nem a politikusaink miatt, inkabb mondanam egy balul sult koalicio rendelte igy, es igy megint belecsoppenve a mezes bodonbe, egyertelmu volt, hogy a szolgalelkusegert cserebe ki nem adta volna oda a zaszlo hasznalati jogot... Igy most sejtem a tisztelt erdelyi politikum nagy bajban van, mert mar a zaszloert sem lehet menetelni, es az autonomia meg mint tudjuk egyszeruen a Roman Alkotmany miatt lehetetlen, es meg a krimi hatarok felborulasan felocsudva is kisse lehetetlennek tunik, hogy manapsag Romania sziveben teruleti autonomia jojjon letre, foleg, hogy 1.5 millio magyar anyanyelvu el(het) ezen videken es sokkal tobb roman anyenyelvu aki ha masert nem is de patriotizmusbol sem tamogatna egy ilyen magyar torekvest.  

Iskolaink vannak, oktatasunk van magyar nyelven, talan meg orvosi oktatas is kinez (?), templomaink vannak, szekely zaszlonk is van, igy hat kezdunk kifogyni a celokbol. Minap meg magyar nevet is kapott egy iskola Marosvasarhelyen. Igaz, hogy az mar senkit nem erdekel, hogy milyen szinvonalu oktatas folyik ezen magyar nyelvu es magyar nevu oktatasi intezmenyekben, de hat az mar nem szamit, az nem latszik az iskola falon. Miert is menetelnenk ilyen aprosagokert, nem de? Balgasag!

Elobb vagy utobb a politikusaink be kell lassak, hogy mar nem tudjak etetni az eredelyi magyarsagot a templom es iskola ahitataval, es el kell kezdeni komoly dolgokert kuzdeni (lasd menetelni), mint gazdasagi jolet es jogrendszer, amiert valljuk be sokat nem igazan tettek, es nem is igazan all szandekukban tenni. Mert ha tennenek akkor ma sokuk nem Lexust es Mercedes terepjarot vezetne, hanem [...] 

Kivancsi vagyok, hogy legkozelebb miert hivjak menetelesbe Erdely nepet?


Az merfoldekrol latszott, hogy nem egy rocket scientist alkat Mesterhazy Attila, de hogy foggal-korommel ragaszkodik a poziciojahoz, - amelyben csufosan elbukott, az azt latszik igazolni, hogy nem csak, hogy ratermett nem, hanem meg raadasul buta is, de hat nem o az elso ember az MSZP-ben aki hasonlo kimagaslo kvalitasokkal bir. No persze a politikai korrektseg megkoveteli, hogy mas partokrol sem feledkezzunk meg ilyen teren, es megnyugtatok minden kedves olvasot, hogy Deutsch Tamas sem marad(t) el sokkal a fentebb emlitett [meg] partelnok mogott, de most "szidjuk" a baloldalt, eltetik elegen a jobboldalt es elsopro gyozelmuket.

Nem eleg, hogy a helyettese 240 millio forintnak nem talalta a megfelelo helyet az adobevallasaban, amiert ma racsok mogott csucsul, de ez az ember szinte nem is letezett (nem mintha hianyzott volna) a kampanybol, es valljuk be szonoki "tehetsegei" nem josolnak neki valami fenyes jovot. Orban atyank ha mast nem is igazan tud (kifeledtem a 1998 ota tarto vasmarku hegemoniat a part elen, mea culpa), de szonoklasban verhetetlen. No persze kerdeses, hogy a demagogia milyen szintre valo emelese adja a viszhangot, de meg kell adni a gyozonek (lasd victor) ami jar a Viktornak. Elnezest, hogy a Bibliai idezetet kisse atkoltottem, remelem, meg a jovendobeli uj-regi miniszterelnok is elnezi ezt nekem, de a neve predesztinalja.

Annyira tehetetlen, tanacstalan volt a "nem mondok le" uriember kampanya, hogy meg egy iskolas is lecket adhatott volna, hogy hogyan lehetett minden Fidesz altal talcan felkinalt lehetosegre semmit vagy valami boduleteset lepni.  Szerintem ha valaminek jo a fent emlitett uriember akkor valoszinu a "looser" teljesen az o asztala. Hagytak a nagyok elvinni a valasztasi vereseget, majd szepen felreallitjak mikor neki is ejut a tudataig, hogy most mar ideje lenne lemondani. De leven a kimagaslo kepessegei, eleg nehezen megy ez meg neki, de bizakodo vagyok, hogy jobb kesobb, mint soha. Sok embertol hallottam mar en a "Nem mondok le!" kijelentseket, de vegul is mindenki lemond, meg Viktor atyank is [...]

Ui. A "muhelyekben" -melyeket a meg partelnok ur krealni akar, sejtem majd a partmunkasok ullovel es kalapaccsal "L" betus kituzoket kovacsolnak majd, hogy kitehessek magukra, hogy "looooooooooser".

Viktor! Victor!


Olvasom a legutobbi valasztasi vegeredmenyeket, es hat tetszik vagy sem, a Fidesz elvitte a palmat, minden botrany ellenere. Nem szamitott, hogy egymasnak adtak ki a dohany uzleteket, hogy Rogan ur hazudott a bevallasaban, es a telkek es lakhato feluletek ejszaka alatt duplazodtak a bevallasban, hogy nehogy kideruljon a hazugsag, a teny az teny. Teljes gyozelem. Magatehetetlen baloldal - habar inkabb neveznem oket szanalmasnak Mesterhazy elvtars vezetesevel (remelem mar le is mond, mert azzal csak jot tenne a baloldalnak), Gyurcsany meg [...] es Bajnai meg sejtem most banja csak igazan, hogy rossz lovakra tett. 

A Fidesz gyozelem nem erdekel annyira, ha az orszag nagyresze ezt akarta, ugy legyen (majd a szamlat nekik kell megfizetni, remelem nem nekem, mert nincs egyelore szandekom hazakoltozni, habar a nyugdij penzem nekem is eluszott, pedig meg sem kerdeztek rola!), de felelmetes, hogy Franciaorszaghoz felzarkozva a szelsojobb ma 20%-os tamogatottsagot elvez Magyarorszagon. Ez remito es ijeszto! 

Ha 4 evig viseltuk Viktor atyankat, meg 4 ev nem lesz gond (ahogy mondana Matisz papa, "leuli a WC-n"), csak mikor majd az embereknek mar nem tudjak eladni a sok hazugsagot es demagogiat, akkor majd a Jobbik lesz az ur?

Ui. Szerintem a valasztas nagy gyoztese az LMP. Nem foltetlenul jo az amit csinalnak, de legalabb masok, mint a jobboldal es a baloldal.