Akiert a harang szol


A 90-es evek elejen vetitettek egy sorozatot Romaniaban, mely ezt a cimet viselte: Saved by the bell. Ma ugyanaz a harang mentette meg Borbely urat is, hogy ne keruljon a birak ele. De a tanacsadoja, a ket vallalkozo, es Borbely Melinda mar nem volt ilyen szerencses. Oket nem mentette meg a Parlament "harangja". Ok foldi halandok, es felelniuk kell, es ha barmit is tettek, akkor feleljenek! Ezt szeretnem Borbely ur eseteben is, de hat en csak egy foldi halando vagyok [...]. Ertem nem szol(t) a harang.

Borbely ur nem azert kerult ki az igazsagszolgaltatas latokorebol, mert tiszta es becsuletes modon bebizonyitotta artatlansagat, hanem, mert a csorda szellem megmentette. Nagy Zsolt volt tavkozlesi miniszter mar nem volt ilyen "szerencses". Erte nem szolt a harang.  5 ev bortonnnek nez elebe.

Fel vagyunk haborodva, hogy mekkora a korrupcio Romania szerte, de nem kell annyira messze menni, eleg ha korbenezunk a sajat portankon, es maris meglatjuk, hogy mekkora fertoben leledzunk, hogy ne emlitsunk mas eminens neveket Marosvasarhelyrol. Es ezek az emberek kepviselnek minket!? Hat bevallom en szegyelem magam, es kikerem magamnak, hogy ilyen emberek engem ne kepviseljenek: sem ma sem holnap es sosem! Ok a nemzet szegyenei!

0 Comments:

Post a Comment