Nagy huho semmiert

Valahogy igy tudom roviden osszefoglalni a heten kirobbant lehallgatasi ugyet. Snowden ur, mint sok mas egyebet ezt is megszelloztette, hogy ugy a francia eloljarokat, mint a nemet kollegaikat evek ota lehallgatjak, sot meg Merkel kancellar mobil telefonja - pontosabban a rola elhangozott beszelgetesek sem ismeretlenek a megfelelo amerikai harom betus szervezetek elott. Ez volt a dolog "huho" resze, es meg egy kis joindulattal (vedve az europai ertekeket) ide sorolhatjuk, hogy becitaltak a nemetorszagi amerikai nagykovetet, es utana tortent a semmi. Vagyis ez volt a huho utan a "semmi" resz. Annyira nevetseges, hogy meg faj bele. Vagy tan a szinfalak mogott elvertek a port a szerencsetlen nagykoveten, ha mar az elnokot nem tudtak kotelek koze hivni es csak egy telefonalasra meltatta oket amit szinten lehallgattak ... 


Ha elolvassuk Hollande francia elnok nyilatkozatat: "They should not be changed of what has happned. But trust has to be restored and reinforced", akkor rajovunk, hogy ez ma -legalabb is szamara, egy teljesen normalis folyamat es ezutan is folytatodhat, kiveve, hogy ha mindezt a bizalom jegyeben teszik. Ennel meg Orban atyank is okosabbakat tud mondani, sot sejtem hogy meg nyerjen egy-ket szavazatot, kepes lenne azt is allitani, hogy bezzeg nalunk Magyaroszagon ilyen nincs, mert mi nem adjuk el az orszagot az imperialista tokes nagyhatalmaknak.

Ui. Minden egyes Snowden fele bizalmas adat megszelloztetese egyre jobban megerteti velem, hogy miert akarta az Amerikai Kormany minden aron Amerikaba hozni az illetekes fiatalembert, aki igaz, hogy megszegte a szerzodeset es sejtem titoktartasi nyilatkozatat, de amit nyilvanossagra hozott az igencsak a szolasszabadsag hataskorebe tartozik es moralis erteke szamottevo. Kivancsian varom, hogy mi kerul meg a nyilvanossagra. Sejtem "masok" is varjak de nem ekkora lelkesedessel, mint en.



0 Comments:

Post a Comment