Megjegyzes: Ez rovid lesz. Hajnali 2 ora van, es almos vagyok, de nehany napja nem hagy egy gondolat nyugodni. 

Az az erzesem, hogy a szuleim generacioja kimaradt a tortenelembol. Nem szeretnem a szerepuket lebecsulni, netan [le]becsmerelni, hisz aktivan epitettek akarva-akaratlanul a szocializmust, es ennek a kornak lettek a nagyjai, de megis a tortenelembol kimaradtak. Miert?

Ok a haboru utan szulettek kozvetlen, es mintha masok lennenek mint mi. Ok voltak az a generacio amikor nem kerdeztek. Fura modon az az erzesem, hogy ok nem akartak tudni semmit a II. Vilaghaborurol, es a szuleik meg nem akartak semmit meselni nekik. Amolyan "don't ask, don't tell" jellegu politika. Nekik nem volt szabad kerdezni, a szulok meg orommel nem valaszoltak mindezen fel nem tett kerdesekre. Sejtem a szulok vedtek tudattalan a gyerekeket a haboru mocskatol.

Veluk ellentetben, a masodik generacio -lasd mi, mar sokkal tobbet akar tudni a nagyszuloktol es sokkal tobb a kerdes, de sajnos manapsag a masodik nagy haborut megeltek szama rohamosan csokken. Mi kerdezunk de egyre kevesebben tudnak mar csak valaszolni a kerdesekre. Szuleink kimaradtak volna a tortenelembol?

0 Comments:

Post a Comment