Legyen ebbol eleg. 23 eve mindig ugyanazt hallom a RMDSZ szocsobol “egyeni megfontolasara bizzuk”. Ketsegtelen a szavazas egyertelmuen egyeni megfontolas, de a marcius 15, illetve az autonomia torekves az kozos erdek. Mig 1990 marciusban egyutt vonultunk az utcakon ezrek,  ma lezengenek nehanyak a megemlekezeseken, es Marko ur a partkatonaknak szonokol, mert mas mar reg nem ad a szavara. Hasonlo a helyzet a tobbi RMDSZ oskovulettel is, de ez maradjon az o problemajuk es kevesbe az enyem.

Nem ketkulacsos politikara van szukseg, hanem vezetokre, akik elre tudnak allni, es vezeto szerepet tudnak betolteni ebben az erdelyi magyar tarsadalomban. Erdekes modon mig nekunk az sugalltak a valasztasokkor, hogy bizzuk magunkat a lelkiismeretunkre, akkor ok hatalmon tartottak a Boc fele kormanyt, mert akkor 3 darab magyar plecsni logott a miniszteriumok falan.  Szoval ennyit a lelkiismeretrol.

Ameddig nem lesznek fedhetetlen vezetoink akik ugy szakmailag, mint politikailag bizonyitottak, addig ne is varjuk el, hogy mi a nep egysegesen tudjunk fellepni erdekeink ervenyesitese erdekeben Erdelyben.

Nem "egyeni megfontolas" kell hanem kozos erdek, osszefogas es leadership. Jelen pillanatban egyiknek meg a nyomat sem talalni Marosvasarhelyen.


0 Comments:

Post a Comment