Mikor ket rendszert hasonlit az ember nagyon ovatosnak kell lennie, mert ha a rendszerek meg akar egyformaknak is tunhetnek, a korulmenyek talan masok es a parameterek is lehetnek kisse elteroek, de mindezek ellenere esszeruen ossze kell tudnunk hasonlitani dolgokat, mert kulonben nincs ertek nincs tartalom nincs viszonyitasi alap.

Utoljara mikor elhataroztam, hogy jelen pillanatban nem akarok Magyarorszagon elni, mert csirajaban elfolytottak demokraciat a Duna ket partjan, akkor szocialista vezetes volt hatalmon, es sajnos megeltem 1990 Fekete Marcius (lasd Marosvasarhley) utani legszomorubb elmenyt, amikor rendorok szazai vertek magyarokat az utcakon, es nepuk ellen fordultak a vezetok (lasd 2006 oktober, Budapest).  Oszodi beszedrol nem is erdemes beszelni mar, mert az mar csak a hab volt a tortan. 

2010-ben radikalis valtozasoknak lettunk szemtanui es 2/3 tobbseg vette at a vezetest, ahol igencsak elokelo helyet kaptak a nacionalista es antiszemita erzelmeikrol hires szelsojobboldaliak, es persze a jelenleg abszolut hatalmat elvezo Fidesz. Az elozo kormany azt sugallta, hogy "El lehet menni", es sokan mar akkor elmentek. A mai kormany nem ezt sugallja. Sot, torvenyekkel probalja magahoz lancolni a polgarait, de az emberek igy is mennek, sot egyre tobben. A ciganyok iranti gyulolet oriasi mertekeket olt, es egymast erik az etnikai villongasok. Havi szinten szamot kell adnunk a torvenytelensegek miatt, es egyfolytaban magyarazkadnunk kell az antidemokratikus intezkedesek tomkelege miatt. Az euro arfolyamrol nem is erdemes beszelni, mert a deviza hitelesek bizony megint ok huzzak a rovidebbet. [Szerkesztoi megjegyzes: Egy miniszterelnokrol kiderult, hogy hazudott reggel-delbe-este, egy koztarsasagi elnokrol kiderult, hogy evek ota jogtalanul bitorolja a doktori cimet. Sajnos Magyarorszagon ilyen emberek vezetik az orszagot ...]

Azon elmelkedem, hogy mi volt a jobb, mikor kitessekeltek a polgart az orszagbol, vagy mikor nem tessekelik ki, sot ellenkezoleg, probaljak tuzzel-vassal otthon tartani, de megis az emberek az emigraciot valasztjak, mert az emberek megelegeltek az onkenyt, a gogot, a dolyfot, a hazugsagokat, az olcso populizmust es a szegyent, hogy EU orszag letunkre ugy hozzuk a torvenyeket, hogy ilyet mar csak harmadrendu orszagokban latni. Van kulonbseg? Talan igen, talan nem?!  Az az erzesem hogy cseberbol vederbe kerultunk, de sajnos a szomoru, hogy a hetkoznapi magyar problemait sem egyik sem masik rendszerben nem oldjak meg!



0 Comments:

Post a Comment