Potkerekkel Europa kuszoben

Harom hetig a politika fele sem neztem, es bevallom sokkal jobban is ereztem magam, de azt nem tudtam figyelmen kivul hagyni, hogy mennyien elszegenyedtek otthon, es mindenki a kivandorlasban keres/lat menedeket [joggal]. Magyarorszag kb. 10,000 USD tartozik fejenkent, mig ha hinni lehet egy plagizalo miniszterelnoknek [en sajna nem tudok!], akkor minden roman allampolgar 2,500 EUR tartozast halmozott fel eddig, de a szamok csak novekednek, mert egyik orszag sem hozott a gazdasagot elenkito megoldasokat es a koltsegek meg csak naprol-napra nonek. No es persze ne beszeljunk munkahelyekrol, mert azok szama nem hogy novekedne hanem csak csokken, de sejtem a partot es kormanyt vedok erre megint bevagnak egy cikket, ahol letrehoztak 3 ALLAMI munkahelyet, mert hat az is munkahely, nem de ? No persze azt mar nem merik targyalni, hogy a fizetesek az allami koltsegvetesbol szamolodnak, vagyis hiany. A fo, hogy minden szep es jo! Es jo iranyba halad Magayarorszag es Romania is. A gond csak a neppel van, mert ok az ellenkezojet erzik! Ezek a franya nepek, mindig rosszul latnak es rosszul ereznek!

Lejart a Karacsony, es annak ellenere, hogy Frunda ur 2x is csufosan elbukott direkt valasztasok utjan, megis maradhat a tuz kozeleben, mert a jelenlegi miniszterelnok konyoradomanyakent bekerult a tanacsosi testuletbe, es ha mar nem is szenatori minosegben, de tanacsadoi minosegben marad Frunda ur is a tuz kozelben, mert onnan minden egeszen mas, mint Marosvasarhelyrol. 

Hogy konyor adomany az biztos. Nem azert vettek be mert annyira ratermett vagy a tanacsaira ahitoznak, hanem sokkal inkabb, mert jol mutat kulfoldon, hogy a miniszterelnoknak van kissebbsegi tanacsadoja. A Frunda hodolok ezt nem igy latjak, de hat mindenki maskeppen latja a dolgokat. Es  ne keressuk Frunda urban a messiast, mert tavolrol sem lesz az. A kormanyzo part [eleg] eros, es nincs szuksege UDMR-re. A Nemzeti Liberalis Part minden esetleges magyar kezdemenyezest el fog folytani, mert csak igy tudja megtartani a szavazo bazisat. Kivancsi vagyok mi lesz az Alkotmanyozo ulessel, mert sejtem az mindenkinek vilagos, hogy az RMDSZ nem fog meg labdaba sem erni, nem hogy golt rugjon, meg ha Frunda ur is a tanacsado (lasd megmondo ember). 

Amit en latok, hogy a nagy igeretek elmaradnak, hisz a tanacsado urnak nem lesz ideje pro bono vallalni az iskola nevvaltoztatasanak ugyet, es a Maros takaritasi hadjaratok is elmaradnak, hisz a tanacsok ujra elszolitjak a nagyerdemut a mi kis varosunkbol es tobb-kevesebb gondja is lesz neki mintsem a Maros parton szemetert hajolni. Az jo volt kampany celbol, most ha mar a valasztok nem is szavaztak neki bizalmat es ugy a helyhatosagi valasztason mint a parlamenti valasztasokon is csufosan elbukott, megel a konyoradomanybol is, mint az auto 5-ik kereke (lasd magyarazat lent!)

Ui. Ugy tudom elkepzelni Frunda ur kinevezeset, mint az auto potkereket. Sokra nem jo, de nelkule megbuntetnek. A miniszterelnok is azert vette be a tanacsadoi csapatba, mert jol mutat kulfodon, hogy ime meg ha a magyar kissebbseg nincs is kormanyon, de tanacsokat azert elfogadunk tole, legalabb is kifele ezt a latszatot keltjuk.

0 Comments:

Post a Comment