M-am saturat, chiar de a binelea. Romania apare in stiri [internationale] doar cand e vorba de coruptie, prostitutie, plagiat, saracie, de romi, de politicieni care mai de care, de Securitate, si cam atat. Cand ar trebui sa vorbim despre olimpici la sport sau la matematica nu ne intereseaza, caci chiar daca un moment suntem mandrii de ei, "ne duc doar banii" pe care unii nici macar nu ii primesc, caci Guvernul Ponta nu prea aprecieaza olimpicii la matematica.
Nu vreau sa aud de ....
  • Victor Ponta, caci copieaza de rupe, si plagieaza lucrari, iar la politica nu prea se pricepe si cred ca acest guvern s-a izolat cel mai tare pe plan international.
  • Traian Basescu, caci e marinar si fara stofa de presedinte ("sef de stat" sintagma inventata de dansul, caci in Constitutie nu poate fi regasit nimic in acest sens) si se si comporta ca atare, caci e rusine chiar si cand il vezi la televizor cum se comporta presedintele tarii.
  • Crin Antonescu, caci e un mincinos, si paiata (vezi sintagma preluata de la T.B.), si se vede ca vrea sa devina presedinte cu orice pret, dar nu poate si sanse nu mai are sanse sa fie votat de popor.
  • Mihai Razvan Ungureanu, caci e de la SIE si un om de aceasta speta nu are ce cauta la Palatul Cotroceni, nici la Palatul Victoria, caci asemenea personaje ajung presedinte doar in Rusia ...
  • Emil Boc, "parintele Constitutie", caci dansul a creat o criza si un climat in Romania de care suferim si astazi, sa nu mai vorbim ca era dansul secretara sefului de la Palatul Cotroceni si ca "a violat" Constitutia de care doar Curtea Constitutionala i-a mai adus aminte.
  • Marko Bela, caci desi dansul are problema cu limba romana (problema grava si personala), e omul care s-a orientat unde era puterea, si nici dansul cred, nu mai stie daca UDMR e de dreapta sau stanga, caci in 4 in 4 ani face niste ocolisuri de te doare capul, si nu mai stii in ce parte a spectrului politic te regasesti cu dansii.
  • Verestoy Attila, caci nici cu el nu m-as mandri la vreo reuniune a maghiarilor de pretutindeni.
  • Gyogy Frunda, caci desi l-am stimat si e un politician abil, cu trecerea timpului a trebuit sa ne dam seama ca e si el om, si face ca lucrurile sa aduca apa la moara lui personala, si mai putin la moara noastra ca natiune.
  • Marian Vanghelie, Dinu Patriciu, caci unul are probleme cu "goagal", iar celalat privatizeaza mai tot ce se gaseste in tara si face averi tot pe bani publici.
  • Ioan Mang, caci desi a fost ministru la Educatie (!) s-a adeverit ca si-a cladit "faima internationala" pe multiple articole copiate "mot a mot", si nici in ziua de astazi nu este dar afara de la Universitatea din Oradea.
  • Ion Iliescu, care din fost nomenclaturist s-a proclamat in "erou national" si s-a reales de 2.5x si i-a chemat pe mineri sa ii zdrobesca pe toti care se opuneau "eroului neamului", fost mare prieten cu Nicolae Ceausescu, fiindu-i teama nu l-a lasat pe M.S. Regele Mihai sa se intoarca in Romania desi acesta avea drepturi depline caci era cetatean roman.
  • Adrian Nastase, care se plimba cu diplomatul plin de bani primiti de la Matusa Tamara, si astazi zace in inchisoare caci l-au gasit vinovat pentru finantare ilegala a campaniei electorale a dansului.
  • Sorina Placinta, Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea si Roberta Anastase, caci una se muta din partid in partid si mascheaza accidentul fiului ei, cealalta organizeaza concerte si campanie electorala pe bani publici (vezi Elena Basescu), cealalta construieste gondole, piscine pentru "bunastarea neamului" si cumpara logo-uri de 25$ cu milionele, iar [fosta] doamna de la Camera Deputatilor are mari probleme cu numaratul voturilor si fraudeaza la TV in direct votarea unei legi in Parlamentul Romaniei.
  • Vadim Tudor, Elena Basescu, George Becali, Adrian Severin, Dan Diaconescu, caci unul e ca Le Pen in Franta, doamna are probleme uriase cu dictia si violeaza propriai-i limba materna in fiecare discurs pe care o face, patronul Stelei [...], iar unii i-au spaga si se injosesc pentru 100,000 USD, iar "the newcomer" face niste emisiuni [la care din pacate marea majoritate a populatiei se uita] care in Occident nici in evul mediu nu s-au fi realizat, dar pentru nivelul nostru e ideal.
Si ma uit in jur, si din pacate nu mai vad aproape pe nimeni, caci ori i-am enumerat, ori nici nu merita evocati, ori sunt loiali unuia sau altuia (mai sus mentionat), si cam asa se si termina spectrul politic din Romania. 

Eu i-as sterge pe toti cu buretele de pe tabloul politic actual al Romaniei, i-as concedia pe toti,  si i-as inmana puterea unor tineri care [inca] nu au cunoscut coruptia de la noi, si poate cei cu scoala si educatie vor face in Romania adevarata democratie la care noi inca doar visam pe cand  altii o traiesc de decenii bune.


Kenyelem. Egy amerikai szamara elsodleges (!) szempont. Minel kevesebb erofeszitest jelentsen es egy amerikai maris vevo ra. A  minap dobbentem meg, hogy most mar nem csak amolyan Drive-through McDonalds letezik, hanem hasonlo konstrukcio letezik penz automatakra is, postaladakra, kavezokra, gyogyszertarakra, stb., hogy a kedves kliens meg az autojabol sem kelljen megmozdulnia, es az autoja ablakan keresztul intezheti az ugyeit [...]
No de beszeljunk inkabb divatrol. Amerika, divat? Tudom, valahogy a ket dolog nem igazan talal, mert, mint sok mas dolgot, ezt is mi europaiak diktaljuk, no de nehez felvenni egy olyan orszaggal a versenyt ahol penz hianyaban csak nyomtatnak "nehany" uj bankjegyet a nep es a nemzet felemelkedese erdekeben.

Cipo. Labbeli. Jaro alkalmatossag. Mindennapos ruhazati eszkozunk, hisz a civilizalt vilagban mar egy ideje igy jarunk, no persze egy cipo kevesbe tesz civilizalta, de azert megis. Nos hat Amerika ide vagy oda, de hat itt a felcipo es a gala cipo fogalmat nem igazan ismerik. Mar regebben is tapasztaltam, hogy nemzetkozi konferenciakon nagyon gyorsan fel lehetett ismerni az amerikai kutatokat, ugyanis annak ellenere, hogy aranylag mondhatni elegansan fel vannak oltozve, amint a labukra tekint az ember elakad a szavunk, ugyanis teljesen oda nem illo sportcipot viselnek. Tudom, sokkolo, de ez a valosag. Es most, hogy itt jarok es kelek ezen nepek kozott a hatas naprol-napra csak nagyobb. Nem ritka az elegansan oltozott, kosztumos uriember, nyakkendo es ... sportcipo. Ketsegtelen, kenyelmes, csak megeroszakolja a divatot, de hat itt uj divatot irnak. A meg ennel is dobbenetesebb, mikor holgyek kosztumben, ruhaban mennek dolgozni es ott virit a labukon egy Nike, New Balance, Converse vagy eppen egy Sketchers. 

Egy masik igen gyakori dolog, hogy a holgyek a munkahelyen magassarku cipot viselnek, de amint kilepnek a dress code kereteibol maris belecsusszannak egy strand papucsba, es kezben vagy irdatlan taskaiba gyomoszolik a csinos kis cipelloiket. A "saturday night fever" is igy indul, mindenki papucsban csaszkal es kezben viszik a magassarku cipot, mert azert ok is megtanultak, hogy nem ildomos papucsban tancolni, es a szorakozo helyek elott mindenki igazi balkiralynove vedlik. Nos hat roviden ennyit az amerikai divatrol [...]

Today something happened. One comic character left the [Romanian] presidency, and an old but still comic character just got back "his kingdom". Meanwhile the country was struggling in these shaky moments and the instability on financial markets and in EU offices was at the highest rates ever. I consider this [stupid] political crisis -created by some egoism of some politicians-, divided the country, the nation. 
And now? What they (politicians) achieved? NOTHING. What we have achieved? We just realized that one buffoon like Crin Antonescu can not manage a country as president, and he is far far away from that head of state character whom he wanted to look like. He managed to sign his "resignation" as a reliable president candidate for the upcoming elections. However, everybody can have his 60 minutes ...

We have also learnt some more things too. Victor Ponta and his government is not able to govern and they have huge problems once is about counting the votes, and they would do anything just to win the elections even if  they have to trespass the law and the constitution. He also showed his weakness as a leader and I would say during the upcoming elections some more reliable candidate should be found if the PSD want ssome seats in the Romanian Parliament.

Traian Basescu [...] Personally I am ashamed to have such a president, with such attitude, such behavior such lousy English, trespassing the law each day, and the list is endless, but he is back as president of the country. Is this good? NO, it is not! It is a disgrace, however, he proved his qualities as politician because he managed to control everything even though he was suspended. 

Din pacate [cum si era de asteptat], s-a adeverit ca paiata (Crin Antonescu) tine mai mult la putere decat la propriul cuvant dat, de a demisiona din politica in cazul in care presedintele suspendat (Traian Basescu) ajunge iarasi la Palatul Cotroceni.

De cand s-a "auto-proclamat" presedintele romanilor prin acel siretlic parlamentar -care pare sa fi fost unul legal, si nu contest acest lucru, s-a obervat ca ii place sa se "presedentieze", dar prin conferinta de presa de astazi ne-am putut da seama ca avem de a face nu doar cu un presedinte care minte, dar si de un presedinte interimar care minte, asa ca  ... avem de a face cu oameni de aceasi speta, doar ca unul e marinar, iar celalalt paiata. Si culmea e ca se acuza reciproc ca si cum celalalt ar fi mincinosul! Halal "elita politica"!


P.S. Pe cand marinarul i-a ciuruit iarasi, ca si in cazul lui Mircea Geoana, acum paiata e frustrata. Are si de ce, si ma rusinez ca PNL are un asemenea presedinte care minte cetatenii Romaniei.

Un presedinte de tara trebuie respectat oricat de antipatic ar fi domnia sa. E sau a fost presedinte,  e totusi cea mai mare demnitate in stat! 
Din cei trei presedinti pe care i-a avut Romania post decembrista pot spune - in nume propriu -, ca doi mi-au cam fost [foarte] antipatici, caci unul era nomenclaturist, iar celalalt capitan de vas si nescolit, fara sa aiba  stofa de sef de stat, desi termenul (vezi "sef de stat") nu exista in Constitutia Romaniei. Insa respectul se datoreaza functiei in sine si nu omului, caci la capitolul din urma cred ca numai fostul presedinte Emil Constantinescu poate opta pentru oarecare respect, caci ceilalti doi au destule pacate care nu pot fi sterse cu buretele. Marele si singurul pacat al presedintelui Constantinescu ca si a primului ministru Ciorbea era ca erau prea cinstiti, si aceasta virtute nu se potrivea cu politica de mahala care regna si regneaza in tara.
Nomenclaturistul intr-o postare be blog afirma: "Nu credeam ca, dupa Revolutia din Decembrie 1989, imi va fi dat sa asist la asemenea manifestari de un primitivism feroce [..]", care e de inteles, caci sa intrebi un om cum a votat la referendum e chiar primitivism si sfarsitul democratiei, dar ca aceasta afirmatie sa vina de la activistul de partid care i-a chemat pe mineri la Bucuresti pentru "restabilirea ordinii" cu bate si cu lovituri, mi se pare nesimtire si nerusinare la nivel prezidential. 

Fostul presedinte Ion Iliescu va intra [din pacate] in istoria Romaniei moderne, insa consider, chiar daca are dreptul (vezi dreptul la libera exprimare), ca nu are baza morala sa afirme asemenea lucruri, si ar face mai bine sa se retraga total din viata politica (chiar si ca presedinte de onoare al PSD), si sa mediteze la faptele de "un primitivism feroce" comise de dansul la vremea respectiva.  Chiar daca timpul trece, oamenii nu uita! 

P.S. Un nomenclaturist tot nomenclaturist ramane, chiar daca incearca sa se imbrace in straie democratice!



   

Nehany eve Japanban tartozkodtam huzamosabb ideig, es volt lehetosegem elutazni es latni, hogy mi maradt Hirosima varosabol azon a nevezetes augusztus 6-i nap utan. Ez volt az a nap ami megvaltoztatta a tortenelmet, es amely eldontotte a vilag sorsat, es azota is meghatarozza azt, habar ma amolyan "atom fegyver leszerelosdit" jatszunk, vagy legalabb is az ilyen fegyverrel rendelkezo orszagok ezt hangoztatjak napestig.



Ma pedig egy nemzetkozi tarsasaggal kilatogattam a Udvar-Hazy Center tagas csarnokaiba a Dulles Nemzetkozi Repter kozeleben, ahol volt lehetosegem mindenfele repulo csodat latni (lasd pl. a Discovery urhajo) es koztuk azt a B-29 bombazot (lasd Enola Gay), mely 1945. augusztus 6-an, reggeli 8 orakor ledobta Hiroshima varosara a Little Boy nevu uranium alapu atom bombat, ezaltal veget vetve a haborunak. Szerintem meg ma is kerdeses, hogy jo taktika volt vagy sem, de ha eltekintunk a pusztitastol amit vegzett a bomba, helyenkent 3000-4000 C fokra hevitve a levegot, az a megerzesem, hogy csak egy ilyen drasztikus csapas allithatta meg a haborut. 

Fura erzes volt igy nehany ev tavlatabol latni a varost es a repulot, mely gyokeresen megvaltoztta a vilagot. Egymagaban csak egy repulo, csillogo felulettel, de azon a kiveteles napon ez a repulo eldontotte a vilag sorsat.

In Romania in loc sa ne ocupam de criza economica ce ne paste, ne ocupam de criza politica, si in fiecare zi ajungem sa aflam cat de (ne)cinstiti si (in)competenti ne conduc tara. Euro ajunge la cote alarmante, dar politicul nu se ocupa de fleacuri, ei prefera vendeta politica, dosare, plagiate, concedieri si "executari", caci cei dintaii tarii s-au socializat in timpul comunismului (vezi dosare, si executari), mai putin premierul Ponta, caci dansul ca si mine era pionier si sper ca si premiant la acea vreme.



Cand s-a schimbat coloratura Guvernului Romaniei, am auzit de auto-porecla "cel mai cinstit guvern", caci s-a constituit din PNL si PSD - in frunte cu tovarasul Iliescu -, dar sa nu ne aducem aminte de mineriade, nici de faptul cum la acea vreme presedinte l-a tratat pe MS Regele Mihai caci de ne amintim mai bine ajungem "sa il placem" si mai mult pe fostul presedinte [...].  

Cinstit? Da, sa te auto-intitulezi nu e greu, dar fie! Sunt la guvernare!

Pentru a evita orice suspiciune de a fi simpatizant PDL, care nu sunt si nu voi fi, caci oameni ca Traian Basescu, Emil Boc, Roberta Anastase, Elenea Udrea, Sorina Placinta (desi s-a raspopit in PNL peste noapte), Elena Basescu (cu mici/mari probleme de gramatica si altele) si lista e lunga nu au ce cauta in politica, totusi ma intreb daca Ponta si al lui "gasca" are de cautat la Palatul Victoria in frunte cu istoricul cocotat in Palatul Cotroceni -nu din voia cetatenilor, ci doar datorita unui siretlic politic, care pare totusi a fi legal. Dar in loc sa ne apucam sa il tratam pe "renumitul istoric" in fel si chip, mai bine sa vedem ce s-a intamplat de la instalarea Guvernului Ponta.

1) Corina Dumitrescu se retrage inainte de a fi propus, caci marele rector minte in CV, si este nevoit sa renunte la functia mult ravnita ca sa profite si mai mult "uzina de diplome" la care si dansa e partasa, caci ei ii platesc salariul.
2) Victor Alistar nu ajunge nici el intr-o pozitie de ministru, caci e incompatibil, si e nevoit sa cedeze functia altcuiva.
3) Ioan Mang, ministrul Educatiei este nevoit sa demisioneze si el,  caci s-a adeverit ca a plagiat la greu si ma si mira cum a ajuns profesor universitar? Poate face si dansul un Guinness Records cu cele 8 zile petrecute la carma ministerului. Cred ca e cea mai mare rusine a invatamantului romanesc si din pacate e inca profesor universitar la Universitatea din Oradea.
4) Mircea Diaconu este demis si el, caci instanta decide ca a fost incompatibil fiind si senator si director la Teatrul "Nottara" din Bucuresti. Desi il consider cel mai cinstit dintre toti, nu a fost sa fie! Ghinion!
5) Andrei Marga este si el concediat, caci Titus Corlatean ravnea de mult la acel post de la Ministerul Afacerilor Externe si i-au dat talpasite lui Marga, caci desi e expert in neo-marxism si a "scolii de la Frankfurt" (vezi Habermas si Marcuse), se pare ca nu a fost de ajuns sa ramana pe baricade. Au revoir!
6) Ioan Rus este si el concediat, desi omul chiar s-a facut de ras pentru al apara pe plagiatorul Ponta , invocand plagiatul ca si fiind ceva firesc si normal de la Platon incoace. El publica si numarul alegatorilor de pe listele electorale, dar rezultatele ne fiind favorabile actualei puteri, retrage acele numere si chiar si asa este numit "mincinos" de paiata de la Cotroceni. Deci sa fim clari, USL a pierdut pe numerele publicate de ei insisi, dar acest lucru e un fapt divers, nimic altceva.
7) Lucian Isar e somer si el, caci se pare ca are opinii diferite si la comunisti ideile pot veni doar de la sefi si nu de la subalterni. Ne cam paste soarta, nu?!
8) Victor Paul Dobre demisioneaza si dansul caci se pare ca nu le-a placut nici de el celor din slavi.

Deci cam asa stam cu "cel mai cinstit guvern din Romania" post decembrista. 8 demisii in 3 luni de la investire cu cateva scandaluri uriase (vezi Dumitrescu, Mang, Diaconu si Rus). Ei ne fac "cinstea", adica "cinstea lor", caci pentru mine acesti oameni par a fi necinstiti, dar se pare ca notiunea mea de cinste nu se prea suprapune cu notiunea folosita de premierul Victor Ponta. Dansul e fost procuror, eu doar un biet cercetator care stie sa numere.

Si l-am lasat la urma pe cel mai cinstit dintre cinstiti, insusi premierul care a concediat prin cel mai intelept ministru al Educatiei (vezi Liviu Pop) o serie de profesori si cercetatori caci s-au pronuntat in privinta plagiatului premierului. Desi a reusit sa aiba un verdict de "neplagiat", totusi in mintea mea si a multora ramane "premierul copy & paste". 

P.S. Ma gandesc ce alta notiune de cinste ne va servi actualul premier caci dupa plagiatul cu teza de doctorat si cu "sirectlicurile" pe care le-a implementat, sa nu vorbim de (ne)introducerea a cetatenilor romani de peste hotare pe lista alegatorilor, ma astep la orice de la fostul procuror, plagiator, si actual premier. Bafta "cinstitilor"!


   

Amerika alarca

Telik-mulik az ido, es egyre melyebbre asom bele magam az amerikai letbe, annak minden jo es rossz oldalaval egyutt. Es van itt jo is, rossz is boven. Ketsegtelen, minden egyes nap ujabb es ujabb dolgokat ismertet meg veled, es kezded felfedezni azt az Amerikat ami nem a TV-bol folyik, hanem annak minden valosagat, es be kell vallani a kep teljesen mas, nagyon is mas .


Itt mindenkinek "politically correct" attituddel kell rendelkezni, kulonben, ..., kulonben mi? Talan megbukik a rendszer es felfedezik az amerikaiak is, hogy ok is emberek? Talan. Ennek ellenere minden leheto eszkozzel kuzdenek erzelmeik elfolytasara, csak azert, hogy oket ne vadolhassak. Igen, itt ha mondasz valamit es nem tetszik, beperelnek, es percek alatt tonkre mehetsz, azert mert valakit ilyen vagy olyan jelzovel illettel. Szoval ennyit a szolasszabadsagrol! [...]

Erzed arrol ahogy beszelnek, nem csak veled, hanem egymas kozott is, teljesen felszines minden, senki nem bant verbalisan senkit, mindenki egyenlo, mindenki egyforma banasmodba reszesul, megis ez a legkirivobb tarsadalom amit eddig lattam, mar ami a tarsadalmi egyenlotlensegeket illeti. 

Itt mindenki egyenlo a torveny elott, megis megkerdik minden leheto alkalommal hogy feher, fekete, indian, azsiai, vagy egyeb rasszhoz tartozol?! Persze hivatalosan csak statisztikakhoz hasznaljak, de en mas is sejtek ezen kerdesek mogott. Itt mindenki egyenlo, sot meg annal is egyenlobb, de megis feher busz sofort meg nem lattam sem Washington, sem San Franciso sem New York utcain. Ketsegtelen, csak a "veletlen" babral velem. Hasonlo a helyzet a takaritokkal is. Ok nagyreszt spanyolok es Del-Amerika nagyreszuk szarmazasi helye, de biztosan ott mindenki takaritasbol doktoralt es azert alkalmazzak oket oly nagy eloszeretettel minden irodahazban. A kerteket is ok gondozzak. Valoszinu Mexiko tul sok kertesz mernokot kepez, es Amerikaban hiany leven, oket kerik fel eme nemes feladatra. Vezeto beosztasokban nem igazan lattam mas embert mint fehert, de sejtem ez is csak az en kepzeletem szulemenye [...]. A lista hosszu es talan majd meg visszaterek ra, de most nem is ez a fontos, hanem a miert.

Mire jo ez? Az egesz tarsadalom kettos eletet el. Kint a tarsadalomban van az alarc, amit sejtem reggel elovesznek es hordjak mindaddig mig jarnak-kelnek a vilagban, majd este jon az igazi amerikai en ahol mar vannak erzesek, indulatok, erzelmek, stb. Itt senki nem mondja ki amit erez. Itt mindenki mosolyog es masnap felebredsz, hogy minden mosoly ellenere kirugnak, vagy eppen olyan dolgokat latsz, melyekre nem szamitottal volna ennyi "mosoly" utan. Kedvelik a leveleket, mert ott nem kell szemelyesen jelen lenni, es nem kell sajat magad adnod. Elnek ebben a ketszinusegben reggel, delbe, este es mar szerintem nem is tudnak szabadulni ebbol a csabdabol. Szomoru lehet nekik igy elni, mert nincs benne semmi termeszetes, es mindig vigyazniuk kell, hogy nehogy ... ("Felve elt elet, felig elt elet!")

Ennek ellenere, tetszik az amerikai let, es mar kezdek benne otthonosan mozogni, de semmi sem fog rakenyszeriteni, hogy ilyen alarcot viseljek mint ok. En szeretem ha a dolgok tisztak es egyenesek, es akkor nincsenek felreertesek. Ketsegtelen, neha nehez elfogadni olyannak a dolgokat amilyenek, de inkabb legyunk becsuletesek es egyenesek mintsem hogy alarcot kelljen viselnunk, csak azert mert ezt "igy kell".

Ui. En jottem ide es senki nem kenyszeritett ra, hogy itt kutassak, es nekem kell alkalmazkodni - ezzel tisztaban vagyok -,  de ez akkor sem jelentheti azt, hogy feladom az ertekeim "egy maroknyi dollarert" csereben.

Masura si masura

Asteptam astazi decizia Curtii Constitutionale care in loc sa aleaga o varianta transanta de validare sau de ne validare a referendumului pentru demiterea presedintelui, cei 9 judecatori au preferat sa rostogolesca problema pina pe 12 septembrie, pana cand se vor trimite alte probe la dosar. E de inteles ca lucrurile nu sunt clare, dar nu au fost niciodata in Romania. Nou ne place sa vaslim in asa zisa apa tulbure, caci acesta din urma lasa spatiu interpretarilor, iar noi la interpretari ne pricepem de minune.


Un lucru e cert, numerele trebuiesc corectate dar nu dupa vot, ci inainte de vot, caci asa schimbam regula jocului in timpul jocului. Daca votul s-a dat pe listele electorale care contineau "x" cetateni inscrisi, atunci verdictul trebuia dat pe baza acestor numere. Daca numarul votantilor e alta decat cea publicata pe listele electorale, atunci sa se verifice listele si odata avand noile cifre sa se repete votul. Asa ar fi fost cinstit si logic, dar noi nu ne prea avem nici cu cinstea nici cu logica. Noi vedem doar Ponta si Antonescu sau chiar Basescu. Si daca esti impartial, cu capul pe umeri nu te placem, esti ciuma societatii caci gandesti nu doar inchiti sloagane si populism ieftin de la o paiata sau de la un marinar.

Aceasta "decizie" va duce la criza economica si mai mare, instabilitatea leului ne va costa enorm pe noi cetateni, iar acum incepe goana pentru a "produce cetateni" sau "a taia cetateni" pe si de pe listele electorale. Pe cum pare, USL are castig de cauza, caci probabil se va adeveri ca suntem mai putini in Romania decat in 2002, dar e interesant faptul ca la alegerile locale din 2012 nimeni din USL nu a contestat faptul ca listele electorale contin mai multi oameni decat in realitate. 

Aste este masura cu care se masoare astazi in Romania. Daca e benefic cauzei se masoare "asa", daca nu, se masoara "altfel". Si la urma tot noi vom avea de suferit, caci numarul de parlamentari europeni se va reduce si rade lumea de noi in continuare, caci nici macar nu stim cati cetateni avem, dar vrem totusi sa ii guvernam si ne declaram europeni si democrati de a dreptul.