Mig az Iras bizonyitottan dokumentalja Saul megtereset az Urhoz, ugy latszik, hogy nem csak az isteni elhivatottsag valtoztathat meg embereket (lasd palfordulas), hanem az erdekek is, vagyis pontosabban fogalmazva azoknak a hianya.


Lejartak a parlamenti valasztasok Romaniaban es bizony az RMDSZ kevesebb mandatumot szerzett, mint 2008-ban, es koztuk a mediatizalt nagy vesztes, Frunda Gyorgy marosvasarhelyi szenator (meg nehany napig) aki az uj valasztasi torveny miatt kimaradt a kivaltsagosok listajarol. Nem orvendek, hogy kevesebb ember kepviseli a jogainkat a roman torvenyhozasban, de annak nagyon orvendek, hogy Frunda ur tobb idot tolthet szeretett varosunkban (lasd Marosvasarhely), es minden heten takarithatja a Marost csapataval, szaladhat a Mikulasokkal, elbeszelgethet a marosvasarhelyikkel a problemaikrol (nem csak a radioban), es jogi kepviselokent segitheti az iskola nevado kezdemenyezest (lasd reszletek itt).

Nem tisztem megitelni Frunda ur targyi tudasat, badarsag lenne errol nekem velemenyt mondanom, mint nem jogasz vegzettsegu ember, de elfogadva a minden iranybol valo istenitest, hogy milyen szuper jogasz, -annak ellenere, hogy nem tudom milyen gyakran vallal polgari pereket (?), elfogadom, hogy egy jo szakember es talan jo politikus.  Ez legyen axioma, fogadjuk el igaznak! (Megjegyes: Szivesebben bizom a matematikai posztulatumokban, mintsem Frunda urban, de ez kimondottan szemelyes velemeny es kerem a tisztelt Olvasot tekintsen is el tole!)

Fura modon a mai SZKT ulesen Frunda ur nagyon komolyan biralta az RMDSZ politikat a kovetkezo pontokban:
  1. kormanyzo partkent nem tettek semmit a valasztasi torveny megvaltoztatasaert
  2. kormanyzo partkent nem tudtak a kisebbsegi torvenyt megszavaztatni
  3. Marosvasarhelyen nem sikerult gyakorlatba ultetni az oktatasi torvenyt
  4. 13% a magyaroknak az RMDSZ ellen szavazott
  5. nincs betyar becsulet kiallni Nagy Zsolt mellett, stb.
Ha elfogadjuk, hogy Frunda ur egy oszlopos es ertekes tagja az erdelyi magyar tarsadalomnak, akkor azt jelenti, hogy amit mond az igaz. Nos akkor nem ertem, hogy megis miert minden RMDSZ csatornan az folyik, hogy minden rendben es mi (lasd RMDSZ) vagyunk mindenre a megoldas. Kiderul, hogy semmi megoldast nem adtak eddig. Ha meg Frunda ur is elismeri akkor tenyleg valami nagy atveres tortenik, nem de?

Palfordulas tortent volna? Isteni sugallat? Sajnos, -szemelyes velemenyem, hogy nem az Isteni sugallat volt a mervado ebben a kritikaban (amugy minden valos benne es teljes mertekben osztom a tisztelt ur velemenyet) hanem sokkal inkabb az, hogy Frunda ur erdekek hianyaban mondja mindezt, mert leven, hogy kikerult a tuz mellol, talan szabad nyiltan beszelni. Erdekes modon ezek a problemak ott voltak a valasztasok elott is, de akkor senki! nem beszelt roluk, mert "nem volt aldasos" a sok es egyre tobb sikertelensegrol beszelni. Szoval palfordulatnak palfordulat de nem Isteni, hanem sokkal inkabb csak politikusi.

Ui. Ilyenkor ertheto meg, hogy milyen [ketszinu] emberek kepviselnek vagy akarnak kepviselni bennunket erdelyi magyarokat.  Remelem, hogy minel tobb ilyen helyzet (lasd "politikusi megteres") fog felszinre kerulni, es akkor majd talan masok is meggyozodhetnek sajat maguk, hogy kikre bizzak a szavazataikat.

0 Comments:

Post a Comment