Frunda polgartars megmondja


Ha mar Zeno nem mondja meg, vagy nem igazan erdekli a valasztokat amiket mond, akkor majd kezebe veszi az ugyet Frunda polgartars es o megmondja. Legutobb azt mondta, hogy mas mit nem csinal. En sokkal jobban orvendtem volna ha arrol beszelne, hogy o, mint jelolt mit csinal [...] Sejtem arrol nincs sok mindent mit meselni, igy hat Frunda polgartars beallt politikai elemzonek es arrol magyaraz, hogy mas mit nem csinal illetve mit nem tud. 

Ketsegtelen a politika ezt is magaban foglalja es torvenyes [habar a moralis voltat firtatnam], mikor is negativ kampanyt folytatunk, de sokkal hatekonyabb lenne ha ezt nem egy politikus mondana, hanem rabizna a valasztokra, hogy ok dontsek el, hogy az ellenjelolt mit csinal(t) es mit nem netan mit tud es mit nem. Talan meg igaza is van Frunda elemzo urnak, nem tudom szemelyesen megitelni, de ezaltal, hogy o kezdi magyarazni a buta erdelyi paraszt nepnek, hogy mas mit nem csinal, mit tud es mit nem, bizony elgondolkodtat, hogy:
1) nagyon hulyenek nez, mert feltetelezi, hogy nem ertem, es neki, mint a nemzet "megmentojenek" es "orokjogu szenatoranak" kell elmagyaraznia a tenyallast, hogy en paraszt is megertsem
2) nincs mit neki mondani igy masokat "dicser"
3) fel az ellenfeltol, es probal minden eszkozzel szimpatizansokra lelni Marosvasarhelyen azaltal, hogy masokat "befeketit".

Nos hat majd az olvaso eldonti, hogy ki mire gondol, talan megjegyzeseket is lehet hozzafuzni, de az ketsegtelen, hogy en nem kerek a Frunda polgartars "ravilagito" magyarazatabol, meg ha nem is vagyok szenator, mint a nagyerdemu, tudok olvasni es gondolkodni szabadon es eldontom majd en, hogy az ellenjelolt mit csinal vagy eppen mit nem csinal. Ahogy mondtam en arra lettem volna kivancsi, hogy o mint jelolt mit iger, mert a "csinalas" az mar csak mese, de errol meggyozodhettunk az elmult 22 evben.

Ami a nagyerdemu polgartarsat illeti, annyit ert el, hogy szavait meg nagyobb hitetlenseggel kezelem es minden egyes ilyen "johiszemu" cselekedetevel csak ratesz egy lapattal arra a tenyre, hogy nem erdemel bizalmat.

Ui. Mar sokan kerdeztek, hogy nem felek ilyeneket irni? Nem, nem felek! Nincs amit felnem, nem tartozom senkinek, nem vagyok lekotelezettje senkinek, es probalok targyilagos maradni, mert azt nem lehet tamadni. Szent meggyozodesem, hogy erdely magyarsaga csak kozosen tud ervenyesulni, de ehhez radikalis valtozasoknak kell bekovetkezniuk, es meg kell ertetni a nagyerdemuekkel, hogy a politikus allas nem biztosit nyugdijat meg Frunda polgartarsnak sem. Addig maradnak a polcon, mig elvezik az emberek bizalmat! Es ma sok RMDSZ eloljaro NEM elvezi [mar] az erdelyi magyarok bizalmat! 


1 Comment:

  1. Anonymous said...
    Az utóbbi időben, amióta van ellenfél, az rmdsz állandóan ezt a másokat befeketítő kampányt folytatja. A megfélemlítését, azt hogy ha ők nem lesznek ott akkor mi majd meglátjuk milyen keserű sorunk lesz - milyen? Miért, eddig, hogy ott voltak annyira fényes sorunk volt? Ha az emlékezetem nem csal nemcsak hogy a magyarság nem látta áldásosnak a tevékenységüket, de a románok sem, mert mindnyájunkat egy lapra téve kezdtek nyúzni. Őket kéne felvilágosítani arról, hogy nélkülük a pdl nem tudta volna a népnyúzó (és mint utólag kiderült) hiábavaló intézkedéseit életbe léptetni.
    Hát én ebből köszönöm, többet nem kérek. Köszönöm frunda elvtársnak, hogy engem, a buta választót próbál felvilágosítani de talán inkább eddig kellett volna bizonyítani. Volt rá 22 év... ja, hogy majd ezután? Na ne röhögtessenek...
    Annamari

Post a Comment