Annak ellenere, hogy meg nincsenek vegleges eredmenyek, de azert mar lehet tudni hogyan alakulnak az aranyok a hetvegen tartott parlamenti valasztasokon. Ahogy varhato volt, a jobboldal kamatostul megfizette a szamlat amit eddig ok hajtottak be evekig a szerencsetlen valasztokon. Megerdemeltek, de sajnos a baloldal sem hoz ujat a nap alatt, sot nagy IMF hitelekre szamitok, mert hat kell fizetni a nyugdijakat es az alllami szektort, es persze sok ehes szajat kell most betomni kik eddig eheztek a politikai spektrum jobb oldalan "elhagyatva". Legyunk realisak, ma Romania nem termel annyit amennyit elkolt. Amolyan magyarorszagi Fidesz tipusu gyozelemnek tartom (lasd 2010), csak itt a baloldal gyozott. Felo, hogy hasonlo helyzet fog eloallni, mint Magyarorszagon!


Fura modon az RMDSZ annak ellenere, hogy teljes mertekig tamogatta a resztriktiv megoldasokat, nem ugy latszik, hogy fizetne a szamlat, mint azt a koalicios partner tette. Koszonik szepen, bekerultek a parlamentbe, mint ha mi sem tortent volna. Fura, hogy mig meg tegnap nagy baloldaliak voltak, ma mar megtagadjak akar Peter az Urat, es [mar] baratkoznak is a jobboldallal, habar meg nem biztos ez annyira [...] Varjuk meg a veget. Sejtem nagyon frusztraltak lesznek egyesek ha nem lesz miniszteri plecsni az irodajuk ajtajan.

Orvendek is, nem is! Orvendek annak, hogy van magyar kepviselet a Roman Parlamentben, de annak nem orvendek, sot undorodom, hogy ugyanazok a kepek koszonnek vissza akik atvertek az embereket es hozzajarultak, hogy emberek fizeteset levagjak, mig ok az allammal miliardos nagysagrendben uzleteltek. Azt jelenti, hogy az erdelyi magyar tarsadalom nem tud, vagy nem akar valtozni! Sajnos a kiszolgaltatottsag es a sajatos helyzet oket reszesiti elonybe es ezt ki is hasznaljak, mint minden valasztaskor! Mela undor fog el csak mikor rajuk gondolok!

Ui. 22 ev alatt most orvendek a legkevesbe, hogy ezek az emberek kepviselik az erdelyi magyarsag erdekeit. Tisztelet a kivetel, mert van rendes es ugyes ember, de a legtobbjuk ugy erzi, hogy barmit is tesznek (de inkabb nem tesznek!) nekik minden jar, de remelem, hogy ezt a fajta mentalitast sikerul megvaltoztatnunk!

0 Comments:

Post a Comment