A napokban tobb helyrol is ozonlott felem egy reklam amit a Kozigazgatasi es Igazsagugyi Miniszterium (lasd Navracsis doktor ur "birodalma") tett kozze, es sejtem rendelt meg, nem kell mondanom, hogy az adofizetok penzen. No ezzel meg nem is lenne baj, de a tartalma [...], hat az hordoz nemi kivetnivalot, no persze szamomra. Szamukra nem! A miniszteriumot ertem ez alatt, hogy nehogy valami felreertes esne!
A propaganda gepezet mukodik gozerovel, csak mig mondjuk Dr. Joseph Goebbels munkassaga elegendo volt arra, hogy Nemetorszag szinet-javat hadba allitsa, a mienk (elnezest, az ovek) mar mobilizalni sem kepes a sajat szavazo bazisukat, nem hogy mast. A fura, hogy ha minden olyan fenyes, akkor miert van az, hogy ilyen jellegu reklamokat kell kozze tenni, mely sejtem "a magyar fiatalsag otthonmaradasat" hivatott szolgalni. Fura paradox, nem de? Jol megy az orszag, de megis kell a reklam, mert mennek el a fiataljaink. Magas ez nekem, nem ertem [...], de ok igen. Ok mindent ertenek.

Tobbszor is megneztem a nehany perces filmet amelyben egy fiatal csapat nehany pillanatat mutatjak be, de az egeszbol nekem [csak] annyi szurodott le, hogy Magyaroszagon [maradni?] jo, mert lehet inni (ez egy visszatero motivum), nyomogatni az iPhone-t (ami szinten nem igazan elerheto egy atlag fiatal szamara), strandolni, vizisizni (habar megnezem hany fiatalnak telik ra), no persze koncentre jarni es elcsorni a VIP belepot. Nem beszelek a kotelugrasrol (lasd bungee jumping) es repulozesrol, mert minden joindulattal sem tudom belefertetni egy atlag magyar fiatal szorakoztatasaba, de tudom en vagyok korlatolt es maradi. Mea culpa. Regi nemzedek!

En sokkal inkabb azert szeretnek maradni Magyarorszagon, mert a) anyanyelvemen beszelhetek, b) magas foku oktatasban reszesulhetek, c) buszke lehetek az Orszaghazra es meg sok helyre, a tortenelmemre es oseimre, d) a budapesti kozszallitasra, a Dunara, Tiszara, a Balatonra, a tavakra, a budai hegyekre, a termal furdokre, e) a gasztronomiankra, a borokra, f) mert ertelmes emberekkel vagyok korulveve, g) mert stabil a gazdasag, h) mert joleti tarsadalom van, i) mert mindenkinek van munkaja, j) mert mindenki egyforman viseli a terheket (lasd ado a gyengebbek kedveert!), k) mert hitelkepes es ratermett emberek vezetik az orszagot, l) mert mindenki egyforma a torveny elott, stb.

Mig az a)-f) pontokra mindig is buszke leszek, es orommel es odaadassal beszelek mindenkinek rola, a g)-l) pontokat nem is merem emliteni, mert vagy nincs mit mondanom, vagy csak rosszat es akkor meg szepen fogalmaztam. En ezert szeretnek maradni, de sajnos ahelyett, hogy errol tennenek azok akik megigertek, hogy "majd mi megmutatjuk", inkabb reklam filmekre koltik az adofizetok penzet, mert meg azt is kiszervezik, hogy nehogy valamit is kellene csinalni. Ketsegtelen sokkal konnyebb reklam filmet csinalni, akarom mondani csinaltatni, mintsem munkahelyeket teremteni!

Tanulsag? Van boven!
1) Hivatalosan is elismertek, hogy mennek el a fiatalok, tehat a helyzet kozelrol sem olyan fenyes ahogy azt lefestik a "gyuleseken" es "meneteken"!
2) Az ertekeket nem becsulik es nem tisztelik!
3) Nem akarok Magyarorszagon maradni [most]!


Ui. Megjelent egy ellen reklam is, ami elegge ... erdekes.

1 Comment:

  1. Csaba said...
    Lattam egy jo megjegyzest a reklammal kapcsolatosan. A bizonyos szemely felfedezi, hogy mirol is szol a reklam:

    "Rájöttem külföldön élö Magyarok itthoni nyaralása."

Post a Comment