Ecce homo plagiatus

Evidentul s-a confirmat, si astazi Consiliul National de Etica (CNE) din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului s-a pronuntat privind acuzatiile ca fostul ministru (cu un palmares (!) de invidiat, de [doar] 9 zile petrecute in fruntea institutiei) a plagiat multiple articole insusindu-si rezultate pe care alti cercetatori l-au publicat deja in diferite jurnale si conferinte de natura stiintifica.  Ecce homo plagiatus!


Desi era evident de la bun inceput, caci nu trebuie sa fi tu doctor profesor, etc. sa iti dai seama daca doua articole sunt identice, iar autorii sunt diferiti, dar acum e si oficial. Inculpatul si condamnatul (in sfera academica omul acesta deja e o rusine si am fost inca elegant) vrea sa dea in judecata CNE. Nu numai ca a creat o mocirla in care deja s-a infundat, dar se infunda si mai mult. Da, acesta e modelul de om care invata studenti astazi la Facultatea din Oradea, unde rectorul Bungau nu e in stare sa obtina o lista - ceruta oficial de subsemnatul, cu publicatiile domnului Mang. 

Scuzele de rigoare, ca nu folosesc "rangurile" cuvenite (?), dar un asemenea om nu merita sa fie tratat ca atare, caci pe cand dansul a furat (furt intelectual), a plagiat lucrarea altora, altii muncesc din greu sa obtina rezultate, iar dansul se face profesor universitar, ba chiar ministru al educatiei pe baza acestor lucrari copiate pana la nesimtire. Da, cam asa stau valorile in Romania. Cu cat mai mult furi, plagiezi, esti smecher cu atat mai departe ajungi! E si normal ca generatia de astazi nu are chef sa invete, caci e evident, la noi meritele sunt culese de plagiatori ca Mang, Ponta, etc.

Sper ca odata ce va fi publicat hotararea CNE, avand avizul Directiei Juridice al Ministerului Educatiei, omul acesta trebuia sa isi prezinte demisia (!), si sistemul universitar roman sa faca tot posibilul ca ceilalti comitand plagiate sa fie si ei la randul lor identificati si "executati". In acelasi timp trebuie sa depunem eforturi majore ca noile generatii sa creada in adevaratele valori, si sa ajunga cercatatori, profesori, etc. fara a comite plagiat si furt intelectual cum e cazul lui Ioan Mang

0 Comments:

Post a Comment