Nu mai vreau sa aud ...

M-am saturat, chiar de a binelea. Romania apare in stiri [internationale] doar cand e vorba de coruptie, prostitutie, plagiat, saracie, de romi, de politicieni care mai de care, de Securitate, si cam atat. Cand ar trebui sa vorbim despre olimpici la sport sau la matematica nu ne intereseaza, caci chiar daca un moment suntem mandrii de ei, "ne duc doar banii" pe care unii nici macar nu ii primesc, caci Guvernul Ponta nu prea aprecieaza olimpicii la matematica.
Nu vreau sa aud de ....
  • Victor Ponta, caci copieaza de rupe, si plagieaza lucrari, iar la politica nu prea se pricepe si cred ca acest guvern s-a izolat cel mai tare pe plan international.
  • Traian Basescu, caci e marinar si fara stofa de presedinte ("sef de stat" sintagma inventata de dansul, caci in Constitutie nu poate fi regasit nimic in acest sens) si se si comporta ca atare, caci e rusine chiar si cand il vezi la televizor cum se comporta presedintele tarii.
  • Crin Antonescu, caci e un mincinos, si paiata (vezi sintagma preluata de la T.B.), si se vede ca vrea sa devina presedinte cu orice pret, dar nu poate si sanse nu mai are sanse sa fie votat de popor.
  • Mihai Razvan Ungureanu, caci e de la SIE si un om de aceasta speta nu are ce cauta la Palatul Cotroceni, nici la Palatul Victoria, caci asemenea personaje ajung presedinte doar in Rusia ...
  • Emil Boc, "parintele Constitutie", caci dansul a creat o criza si un climat in Romania de care suferim si astazi, sa nu mai vorbim ca era dansul secretara sefului de la Palatul Cotroceni si ca "a violat" Constitutia de care doar Curtea Constitutionala i-a mai adus aminte.
  • Marko Bela, caci desi dansul are problema cu limba romana (problema grava si personala), e omul care s-a orientat unde era puterea, si nici dansul cred, nu mai stie daca UDMR e de dreapta sau stanga, caci in 4 in 4 ani face niste ocolisuri de te doare capul, si nu mai stii in ce parte a spectrului politic te regasesti cu dansii.
  • Verestoy Attila, caci nici cu el nu m-as mandri la vreo reuniune a maghiarilor de pretutindeni.
  • Gyogy Frunda, caci desi l-am stimat si e un politician abil, cu trecerea timpului a trebuit sa ne dam seama ca e si el om, si face ca lucrurile sa aduca apa la moara lui personala, si mai putin la moara noastra ca natiune.
  • Marian Vanghelie, Dinu Patriciu, caci unul are probleme cu "goagal", iar celalat privatizeaza mai tot ce se gaseste in tara si face averi tot pe bani publici.
  • Ioan Mang, caci desi a fost ministru la Educatie (!) s-a adeverit ca si-a cladit "faima internationala" pe multiple articole copiate "mot a mot", si nici in ziua de astazi nu este dar afara de la Universitatea din Oradea.
  • Ion Iliescu, care din fost nomenclaturist s-a proclamat in "erou national" si s-a reales de 2.5x si i-a chemat pe mineri sa ii zdrobesca pe toti care se opuneau "eroului neamului", fost mare prieten cu Nicolae Ceausescu, fiindu-i teama nu l-a lasat pe M.S. Regele Mihai sa se intoarca in Romania desi acesta avea drepturi depline caci era cetatean roman.
  • Adrian Nastase, care se plimba cu diplomatul plin de bani primiti de la Matusa Tamara, si astazi zace in inchisoare caci l-au gasit vinovat pentru finantare ilegala a campaniei electorale a dansului.
  • Sorina Placinta, Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea si Roberta Anastase, caci una se muta din partid in partid si mascheaza accidentul fiului ei, cealalta organizeaza concerte si campanie electorala pe bani publici (vezi Elena Basescu), cealalta construieste gondole, piscine pentru "bunastarea neamului" si cumpara logo-uri de 25$ cu milionele, iar [fosta] doamna de la Camera Deputatilor are mari probleme cu numaratul voturilor si fraudeaza la TV in direct votarea unei legi in Parlamentul Romaniei.
  • Vadim Tudor, Elena Basescu, George Becali, Adrian Severin, Dan Diaconescu, caci unul e ca Le Pen in Franta, doamna are probleme uriase cu dictia si violeaza propriai-i limba materna in fiecare discurs pe care o face, patronul Stelei [...], iar unii i-au spaga si se injosesc pentru 100,000 USD, iar "the newcomer" face niste emisiuni [la care din pacate marea majoritate a populatiei se uita] care in Occident nici in evul mediu nu s-au fi realizat, dar pentru nivelul nostru e ideal.
Si ma uit in jur, si din pacate nu mai vad aproape pe nimeni, caci ori i-am enumerat, ori nici nu merita evocati, ori sunt loiali unuia sau altuia (mai sus mentionat), si cam asa se si termina spectrul politic din Romania. 

Eu i-as sterge pe toti cu buretele de pe tabloul politic actual al Romaniei, i-as concedia pe toti,  si i-as inmana puterea unor tineri care [inca] nu au cunoscut coruptia de la noi, si poate cei cu scoala si educatie vor face in Romania adevarata democratie la care noi inca doar visam pe cand  altii o traiesc de decenii bune.


1 Comment:

  1. Anonymous said...
    De acord 100%. De aceea o sa ii votez pe toti in decembrie (sau cand o fi alegerile) - nu am alt mod sa exprim faptul ca nimeni nu ma reprezinta.
    Annamari

Post a Comment