Masura si masura

Asteptam astazi decizia Curtii Constitutionale care in loc sa aleaga o varianta transanta de validare sau de ne validare a referendumului pentru demiterea presedintelui, cei 9 judecatori au preferat sa rostogolesca problema pina pe 12 septembrie, pana cand se vor trimite alte probe la dosar. E de inteles ca lucrurile nu sunt clare, dar nu au fost niciodata in Romania. Nou ne place sa vaslim in asa zisa apa tulbure, caci acesta din urma lasa spatiu interpretarilor, iar noi la interpretari ne pricepem de minune.


Un lucru e cert, numerele trebuiesc corectate dar nu dupa vot, ci inainte de vot, caci asa schimbam regula jocului in timpul jocului. Daca votul s-a dat pe listele electorale care contineau "x" cetateni inscrisi, atunci verdictul trebuia dat pe baza acestor numere. Daca numarul votantilor e alta decat cea publicata pe listele electorale, atunci sa se verifice listele si odata avand noile cifre sa se repete votul. Asa ar fi fost cinstit si logic, dar noi nu ne prea avem nici cu cinstea nici cu logica. Noi vedem doar Ponta si Antonescu sau chiar Basescu. Si daca esti impartial, cu capul pe umeri nu te placem, esti ciuma societatii caci gandesti nu doar inchiti sloagane si populism ieftin de la o paiata sau de la un marinar.

Aceasta "decizie" va duce la criza economica si mai mare, instabilitatea leului ne va costa enorm pe noi cetateni, iar acum incepe goana pentru a "produce cetateni" sau "a taia cetateni" pe si de pe listele electorale. Pe cum pare, USL are castig de cauza, caci probabil se va adeveri ca suntem mai putini in Romania decat in 2002, dar e interesant faptul ca la alegerile locale din 2012 nimeni din USL nu a contestat faptul ca listele electorale contin mai multi oameni decat in realitate. 

Aste este masura cu care se masoare astazi in Romania. Daca e benefic cauzei se masoare "asa", daca nu, se masoara "altfel". Si la urma tot noi vom avea de suferit, caci numarul de parlamentari europeni se va reduce si rade lumea de noi in continuare, caci nici macar nu stim cati cetateni avem, dar vrem totusi sa ii guvernam si ne declaram europeni si democrati de a dreptul.

0 Comments:

Post a Comment