In Romania in loc sa ne ocupam de criza economica ce ne paste, ne ocupam de criza politica, si in fiecare zi ajungem sa aflam cat de (ne)cinstiti si (in)competenti ne conduc tara. Euro ajunge la cote alarmante, dar politicul nu se ocupa de fleacuri, ei prefera vendeta politica, dosare, plagiate, concedieri si "executari", caci cei dintaii tarii s-au socializat in timpul comunismului (vezi dosare, si executari), mai putin premierul Ponta, caci dansul ca si mine era pionier si sper ca si premiant la acea vreme.



Cand s-a schimbat coloratura Guvernului Romaniei, am auzit de auto-porecla "cel mai cinstit guvern", caci s-a constituit din PNL si PSD - in frunte cu tovarasul Iliescu -, dar sa nu ne aducem aminte de mineriade, nici de faptul cum la acea vreme presedinte l-a tratat pe MS Regele Mihai caci de ne amintim mai bine ajungem "sa il placem" si mai mult pe fostul presedinte [...].  

Cinstit? Da, sa te auto-intitulezi nu e greu, dar fie! Sunt la guvernare!

Pentru a evita orice suspiciune de a fi simpatizant PDL, care nu sunt si nu voi fi, caci oameni ca Traian Basescu, Emil Boc, Roberta Anastase, Elenea Udrea, Sorina Placinta (desi s-a raspopit in PNL peste noapte), Elena Basescu (cu mici/mari probleme de gramatica si altele) si lista e lunga nu au ce cauta in politica, totusi ma intreb daca Ponta si al lui "gasca" are de cautat la Palatul Victoria in frunte cu istoricul cocotat in Palatul Cotroceni -nu din voia cetatenilor, ci doar datorita unui siretlic politic, care pare totusi a fi legal. Dar in loc sa ne apucam sa il tratam pe "renumitul istoric" in fel si chip, mai bine sa vedem ce s-a intamplat de la instalarea Guvernului Ponta.

1) Corina Dumitrescu se retrage inainte de a fi propus, caci marele rector minte in CV, si este nevoit sa renunte la functia mult ravnita ca sa profite si mai mult "uzina de diplome" la care si dansa e partasa, caci ei ii platesc salariul.
2) Victor Alistar nu ajunge nici el intr-o pozitie de ministru, caci e incompatibil, si e nevoit sa cedeze functia altcuiva.
3) Ioan Mang, ministrul Educatiei este nevoit sa demisioneze si el,  caci s-a adeverit ca a plagiat la greu si ma si mira cum a ajuns profesor universitar? Poate face si dansul un Guinness Records cu cele 8 zile petrecute la carma ministerului. Cred ca e cea mai mare rusine a invatamantului romanesc si din pacate e inca profesor universitar la Universitatea din Oradea.
4) Mircea Diaconu este demis si el, caci instanta decide ca a fost incompatibil fiind si senator si director la Teatrul "Nottara" din Bucuresti. Desi il consider cel mai cinstit dintre toti, nu a fost sa fie! Ghinion!
5) Andrei Marga este si el concediat, caci Titus Corlatean ravnea de mult la acel post de la Ministerul Afacerilor Externe si i-au dat talpasite lui Marga, caci desi e expert in neo-marxism si a "scolii de la Frankfurt" (vezi Habermas si Marcuse), se pare ca nu a fost de ajuns sa ramana pe baricade. Au revoir!
6) Ioan Rus este si el concediat, desi omul chiar s-a facut de ras pentru al apara pe plagiatorul Ponta , invocand plagiatul ca si fiind ceva firesc si normal de la Platon incoace. El publica si numarul alegatorilor de pe listele electorale, dar rezultatele ne fiind favorabile actualei puteri, retrage acele numere si chiar si asa este numit "mincinos" de paiata de la Cotroceni. Deci sa fim clari, USL a pierdut pe numerele publicate de ei insisi, dar acest lucru e un fapt divers, nimic altceva.
7) Lucian Isar e somer si el, caci se pare ca are opinii diferite si la comunisti ideile pot veni doar de la sefi si nu de la subalterni. Ne cam paste soarta, nu?!
8) Victor Paul Dobre demisioneaza si dansul caci se pare ca nu le-a placut nici de el celor din slavi.

Deci cam asa stam cu "cel mai cinstit guvern din Romania" post decembrista. 8 demisii in 3 luni de la investire cu cateva scandaluri uriase (vezi Dumitrescu, Mang, Diaconu si Rus). Ei ne fac "cinstea", adica "cinstea lor", caci pentru mine acesti oameni par a fi necinstiti, dar se pare ca notiunea mea de cinste nu se prea suprapune cu notiunea folosita de premierul Victor Ponta. Dansul e fost procuror, eu doar un biet cercetator care stie sa numere.

Si l-am lasat la urma pe cel mai cinstit dintre cinstiti, insusi premierul care a concediat prin cel mai intelept ministru al Educatiei (vezi Liviu Pop) o serie de profesori si cercetatori caci s-au pronuntat in privinta plagiatului premierului. Desi a reusit sa aiba un verdict de "neplagiat", totusi in mintea mea si a multora ramane "premierul copy & paste". 

P.S. Ma gandesc ce alta notiune de cinste ne va servi actualul premier caci dupa plagiatul cu teza de doctorat si cu "sirectlicurile" pe care le-a implementat, sa nu vorbim de (ne)introducerea a cetatenilor romani de peste hotare pe lista alegatorilor, ma astep la orice de la fostul procuror, plagiator, si actual premier. Bafta "cinstitilor"!


   

0 Comments:

Post a Comment