A helyhatosagi valasztasok lezarultak ma Romaniaban, es hat sajnos a megerzeseim beigazolodtak. Sem C vitaminnal sem Maros takaritassal nem lehet ma mar szavazokat szediteni (lasd helyesebben hulyiteni), es ez latszott is az eredmenyek hatalmas szorasaban, mert hat 54% es 30% kozott (lasd Dorin Florea vs. Frunda Gyorgy) nem nehany szavazat van hanem nagyon sok nehany. Es ime a "Valtas.MOST!" erre volt eleg, hogy csufosan megbukjon az UDMR es hires eloljaroi. Az emberek [szerencsere] mar nem dolnek be az ures mondatoknak amelyet annyi eve hallunk mar toluk, es vagy mas partokra szavaztak, vagy el sem mentek ezzel kifejezve nemtetszesuket es elegedetlenseguket a magyar jeloltek irant.  


Tetszik, nem tetszik, az UDMR el kell nagyon komolyan gondolkozzon ezen a csufos veresegen, melyet elszenvedett ma Marosvasarhelyen. A varos magyarsaga nem hisz Frunda Gyorgyben sem az UDMR-ben, es a "Valtas.MOST" elsosorban az UDMR berkeire kellene alkalmazni, es majd talan a szavazok is valtoznak. Ennek ellenere, ok inkabb a regi, jol megszokott strukturakat preferaltak, es ezert is buktak el csufosan. Szomoru, hogy mindennek megint mi, egyszeru erdelyi lakosok isszuk a levelet, mert akinek eddig telt adriai hajozasra, netan Lexus-ra annak ezutan is fog telni, es legkevesbe erdekli oket a mi sorsunk.

Nevetve olvasom a csufosan megbukott UDMRs (alias RMDSZ) polgarmester kijelenteset: "Nem tudok gratulalni a nyertesnek. Nincs erkolcsi es jogi alapja a gyozelemnek." Hat azt uzenem onnek tisztelt bukott polgarmester jelolt ur, hogy a tortenelem nem tartja szamon a veszteseket, igy hat ont sem.  Senkit nem erdekel, hogy on gratulal vagy sem. Mas nyert, on meg csufosan elbukott es kijelentesei meg nevetsegesek.

Nagyon kivancsi vagyok, hogy majd hogyan ertekelik a hatalmas, csufos bukast a tisztelt nagyerdemuek, es ki fog felelni erte, mert valakinek csak kellene, nem de? Sejtem a szerencsetlen ket szelsoseges partot fogjak majd mocskolni, de az az erzesem, hogy akar csak a C vitamin vagy a Maros takaritas "hadmuvelete", ez sem fogja tudni ma mar megteveszteni a marosvasarhelyi lakossagot. Ennel mar komolyabb ervek kellenek es hatalmas szemelycserekre szamitok(?), mert lathato, hogy a bizalmatlansag szemelyek es tomorulesek ellen iranyult. 

Tisztelt honatyak! Le kell mondani a szekekrol, meg ha nehez is, es uj embereket kell "hatalomhoz" juttatni, mert kulonben legkozelebb meg ennyi szavazat sem lesz tisztelt uraim! Csufosan elbuktak, szegyenteljesen, es ezert ONOK a hibasok, senki mas! ONOK!


1 Comment:

  1. Anonymous said...
    Kelemen szerint az mpp és Enache asszony hozzájárultak florea győzelméhez. Szerintem nem, mert ha az ők szavazataik is frundához mentek volna (sőt, az USL-s jelölté is), akkor sem tudta volna verni az 54%-ot. Ez matematikai nonszensz. Kéne közölni vele :) (felmérések alapján, nincsenek még végleges eredmények)
    Na de az a kijelentés miszerint floreanak nincs erkölcsi alapja meg mittomén - hát pont annyira van, mint amennyire neki lenne. Valóban nincs, de nehogymár a bagoly mondja a verébnek...
    A tanácsban kb 10%-ot estek. A pdl 3-at. Az usl nőtt vagy 15%-ot. A többiek sehol nincsenek. A prm lassan eltűnik, még a romapárt is több %-ot kapott mint a prm. Mindezt úgy, hogy a hidegvölgyben 50 lejért vásárolták meg a romák szavazatait mások.
    Én nem értem a vásárhelyieket. Ennyire vakok, vagy ennyire félnek? Vagy ennyire létszükséglet nekik a mindennapos cirkusz? A rengeteg tüzijáték, miközben nincs pénz banális dolgokra? Vagy egyzserűen ez a szint? Nagyon szomorú.
    Azt remélem, hogy az usl lesz annyira egyenes, hogy nem fogja befogadni floreat (ő ugye köztudottan nagy pártvándor) és a tanácsosaik az udmr-vel karöltve - remélem legalábbis - számon fogják kérni a polgármestert. Ugye ha az usl mellett lesznek, akkor talán a következő kormányban is ott lehetnek, na most sunyiskodjanak, ha bizonyítani akarnak! Vagy ne áltassam magam?
    Annamari

Post a Comment