Nevetseges. Van egy olyan erzesem, hogy a tisztelt honatyak amneziaban szenvednek, es elfelejtettek, hogy honnan indultak egykoron, es most, hogy lekerultek a polcrol, csak forgatjak a fejuket, csovaljak a farkukat, es nem igazan ertik, hogy miert kerultek is ki ok a szekekbol. Valahogy nem jut el a tudatukig. Sejtem a megszokas, hogy mindig az eppen hatalmon levok koncait lestek elfeledtette veluk, hogy milyen az amikor nincs konc es a sarokban a helyuk. 



No persze nem tetszik, hogy ma az USL osztja a lapokat es ketsegtelen, a valasztasi torveny modositasa nem kedvez az UDMRs elvtarsaknak, mert hat felo, hogy az uninominalis szavazat sok regi veterant ma mar nem juttatna be a parlament gradicsaira, es persze a hely, a hely nagyon kell, nagyon kell. Fel is  vagyunk haborodva, hogy ma nem a mi erdekeink kerulnek eloterbe, de bezzeg mikor a hatalmon voltak a tisztelt honatyak akkor gond nem volt ha eppen kormany hatarozatokkal fogadtak el torvenyeket. Szoval nem mindegy hogy honnan nezzuk a problemat, es most ahonnan a tisztelt urak nezik az nagyon keserves, nagyon keserves. Nem is tudom elkepzelni, hogy hogyan tudjak atelni a nagyerdemuek, hogy nem eppen a miniszterelnok mellett legyeskednek, vagy netan eppen nem valami jelentektelen miniszteriumot igazgatnak. 

En azt tanacsolom, hogy ideje lenne kiszallni a hatalmas autokbol, es ujra elvegyulni a tomegekben, de ne akarjunk szavazatokat venni Aradon holmi C vitaminnal. No es persze fel kellene eleveniteni azokat az eveket, mikor nem a szekekben ultunk, es talan ha sokan lemondanak -mert sokan igencsak "elhasznalodtak", es masok bekerulnek, talan egyszer majd lesz a romaniai magyaroknak ujra bizalmuk irantuk, de egyelore eljatszodtak a becsuletuket es ennek meg kell fizessek az arat, csak sajnos, hogy a levet sokkal inkabb mi, a nep, az Istenadta nep isszuk.

Ui. Orommel hallom egyre tobb erdelyi magyar embertol, hogy inkabb nem mennek el szavazni mintsem hogy UDMRs tulipant szavazzanak. Nagyon nagy arat fogunk fizetni az ketsegtelen, de ha ez az ara annak, hogy az UDMR megtisztuljon, akkor en is tamogatom, hogy fizessuk meg ezt az arat.




2 Comments:

  1. Anonymous said...
    Tegnap estefele csengetnek. Két fiatal, hogy ők frundagyörgy - mondom mielőtt befejeznék: részemről egy s.ggberúgás neki és szeretném, ha a büdös életben többet a zudéméré engem a saját otthonomban nem zaklatna. Adjam írásba? Á nem szükséges, köszönik...
    Az ajándékig nem jutottunk el, lehet C-vitamin volt, lehet más, nem is érdekel. Most várom lokodiné küldönceit. :)
    Szóval igen, amikor ők tehettek bármit akkor lehetett, amikor más tenne akkor már nagy baj van. És érdekes módon csak ilyenkor jönnek, amikor kell valami tőlem, egy szavazat. Hát nem kapnak. Nem egyet, rögtön kettőt nem. Hogy miért? Mert ugye nem a szavak beszélnek, hanem a tetteik, és bizony azok igencsak leírták őket, előttem legalábbis.
    Én azért elmegyek szavazni, függetlenre.
    Annamari
    Szilárd VAJDA said...
    Telefonalok haza es hasonlo dolgot hallok jomagam is a szuleimtol. Elkepeszto, hogy hova lesullyednek az emberek. En is ezt kerdeztem, hogy miert eppen most jonnek, eddig nem voltak az embereknek kerdesei es problemai? Aljas dolog es orommel nyugtaztam, hogy nalunk is hasonlo fogadtatasban volt reszuk a maguk reszerol artatlan szemelyeknek, mert hat a szenator ur nem er ra jarkalni, mert a nagy atojaval nem ferne be a kis utcainkon, ahol mi a por nep lakunk, es nem volna ildomos beszurkozni a kerekeket sem Florea ur "dombos szurkaval", nem de?

Post a Comment