Stimata Doamna Prof. Mang si stimate Domnule Prof. Mang,

Salut decizia dumneavoastra de a demisiona din functie de inalt demnitar al statului (desi cam tarziu [...]), dar asta nu scuza faptul plagiatului, si sper sa nu credeti ca v-ati ispasit pedeapsa si totul e dat uitarii. Voi face totul, si sunt ferm convins ca si altii, mult mai competenti ca mine vor face tot posibilul ca sa va dati demisia si din invatamant, caci pe moment nu avem nevoie  de asemenea "cadre" in societatea academica romana.

Suntem multi care lucram si avem rezultate bune, si nu suntem obligati sa copiem articolele altora, caci putem, suntem capabili si stim sa producem articole din propriile puteri si idei, si suntem mandrii de realizarile noastre.  Ne rusinam insa profund de asemenea lucruri necinstite pe care dumneavoastra le practicati  la un astfel de nivel ridicat. Daca va dati demisia din invatamant  - caci ar fi culmea ca oricare dintre domniile voastre sa mai pretinda de la studenti sa fie cinstiti si sa nu copieze la o lucrare/examen, etc. -, si va calificati pentru un post de profesor universitar (vezi conditiile in documentul atasat - Monitorul Oficial din 27 iunie, 2011 pp. 12-13), atunci aveti toate drepturile sa reveniti in mediul academic, dar pana la acel moment (care pe moment pare a fi imposibil de realizat pentru dumneavoastra, caci nu aveti nici un articol cu impact, si inca nu am scazut din cele existente numarul de articole plagiate care par a fi multe la numar [...]) va propun mai bine sa va dedicati timpul studierii unui manual de etica universitara si poate veti invata ceva benefic carierei dumneavoastre post universitare.

Greseala e omeneasca, si nimeni nu va cere sa fiti rastigniti, dar minimul pe care trebuie sa il platiti este sa lasati societate academica sa faca eforturi cinstite, fara plagiat si fara domniile voastre.


Cu respect,
Szilard VAJDA

0 Comments:

Post a Comment