Azt hittem az RMDSZ nem tud mar melyebbre sullyedni de ma sikerult nekik, es mindezert tisztelt Frunda szenator ur a felelos, aki sajat vagy mas "kommunikacios szakember" tanacsara kikuldte az artatlan fiatalokat, hogy jarjanak es keljenek a marosvasarhelyi millieu-ben es kerdezzek az embereket. Amolyan messianikus uzenettel gondolom, ahogy teve az Ur a tanitvanyokkal (lasd Mt. 28,19). Sejtem, hogy mit szeretnenek, mi nem tetszik, stb. mert "majd jovok en Frunda polgarmester" es "holnap ujra Bernady varosat adom nektek ti paraszt magyarok".

Nem eleg, hogy az emberek [nagyresze] undorodnak mindentol ami UDMR (alias RMDSZ), mert hat a gerincesseget nem az SZKT uleseken osztottak a nagyerdemueknek, es most, igy amolyan hegy alatti abrakolas folyik, mert a tisztelt polgarmester jelolt erdeklodik, hogy mi is foglalkoztatja a elektorokat. No es persze nem o, mert sejtem "fontosabb" dolgokkal van elfoglalva, hanem holmi szegeny diakokat kuld ki kopogtatni portarol-portara, es legtobb helyen vagy ajtot sem nyitnak, vagy ha ki is nyitjak, akkor bizony olyan megjegyzeseket kell szegeny "Frunda hirnokoknek" vegighallgatniuk amit nem tesznek a falra, de remelem, hogy visszajuttatjak az informaciot a nagyerdemu polgarmester jeloltnek.

Jomagam is csak egy-ket kerdest szeretnek kerdezni. Miert eppen most? Es miert ilyen surgos? Eddig nem volt fontos, hogy mit gondoltak a vasarhelyiek? Erdekes modon a valasztokkal csak akkor foglalkoznak mikor szavazni kell, utana mar nincs idonk rajuk, mert eppen az Adrian hajokazunk, netan a Parlamentben acsorgunk, vagy eppen a sajat radionkban szonoklunk, mert hat ingyen reklam mindenkinek kell, sot konnyu butitani a tudatlan nepet pentekenkent [...].

Undorito es visszataszito, mert ez is azt mutatja, hogy a tisztelt polgarmester jelolt (a Jeno, lasd  "Polgar Jeno Hivatal" esetleges (?) eloljaroja) teljesen hulyenek, idiotanak tekint, megalaz minket es zaklat otthonaikban, mert az emberek lelkesedese igencsak elfogyott, es hat valahogy csak kell szavazatokert kuncsorogni, nem de? Ime latszik, hogy mennyire keves lesz a szavazat, ha ily modszerekhez kell mar folyamodni. No de ez meg mindig jobb, mint az aradi eset, ahol a szinten "nagytiszteletnek" orvendo bukott miniszter ur C vitaminnal probal(t) szavazatokat vasarolni. Hova sullyedtetek Romaniai Magyar Demokrata Szovetseg? Meg mire nem vagytok kepesek a hatalomert, a koncert? Es mi kovetkezik meg?

Mela undor es megvetes az amit erzek irantuk, es minden ujabb cselekedetukkel meg ratesznek egy lapattal es tavolodnak, egyre csak tavolodnak az erdelyi magyar valasztoktol. Ezek az emberek engem ne kepviseljenek sehol, mert szegyelem magam miattuk, es nem szeretnem ha a nevuk barmilyen osszefuggesbe hozhato lenne a sajatommal. 

1 Comment:

  1. Anonymous said...
    De ez már az elmúlt választásokkor is így volt, és én akkor is elküldtem őket, kb úgy mint most, magyarul kidobtam őket egy átadandó üzenettel (akkor golyóstollat és hűtőmágnest osztogattak). (És sejtem, ez így van máshol is, nem csak minálunk.)
    Különben amikor a fidesz ötletén felbuzdulva a zudéméré is készített egy felmérést az erdélyi magyarok körében hogy ki mit vár tőlük, akkor nem jöttek a fiatalokhoz, csak az idősebbekhez. Nyilván tőlük hallották azt, amit akartak és ők azok, akiket egy kérdés már manipulálhat, hogy "na ezeket érdekli a sorsunk", pedig dehogy... ez is egy módja a szavazatszerzésnek (szerintem).
    Miért éppen most? Mert éppen most kellünk nekik. Ocsmány, gerinctelen dolog ez az otthon-zaklatós kampány. Rádiót nem hallgatok, mert szerintem beütném :D.
    Különben még régebb egy akkor új román kollega kezdte nekem dícsérni az udmr-t, és nagyon meglepődött, amikor azt mondtam, szégyellem, hogy pusztán amiatt, hogy magyar vagyok velük azonosítanak. Jó, hogy most már el lehet tőlük határolódni. Nem szeretem ha prostik képviselik az érdekeimet...
    Annamari

Post a Comment