Egy kis moralis elegtetel

Sejtem jelen sorok olvasasa utan sokak majd "nemzet arulonak" neveznek, de am legyen, ha ok ezt igy gondoljak, netan igy itelik meg. Egy demokraciaban mindenkinek szabad akarata van, szabadon gondolkodhat, szabadon cselekedhet, szabadon velemenyt nyilvanithat, ha az nem serti az orszag es a szemelyes jogokat.

Ma beiktatasra kerult a Victor Ponta altal vezetett kormany, es jo erzes volt latni, hogy eloszor annyi ev utan nem kell neznem Marko Belat es tarsait, ahogy tetszelegnek a miniszteri poziturakban, sokak kozuluk nem azert, mert annyira hozzaertok lennenek, hanem sokkal inkabb, mert a hatalomnak szuksege volt a szavazatukra. Most [mar] nincs szukseguk rajuk (!), es orvendek nagyon, hogy a poziciokbol atkerulnek az ellenzekbe, es remelem, hogy lecke lesz nekik, hogy ez a fajta, "nem csinalunk semmit, de ugyis bekerulunk a kormanyba, mert a szerencsetlen erdelyi magyarok megszavaznak" mar csak tortenelem, es tenni kell azert, hogy ujra bekerulhessenek. Hasonlo modon jo lesz megtanulni azt is, hogy a magyar szavazatok nem automatikusan az UDMR portara mennek. Ma Romania egy tobbpart rendszeren alapulo "demokracia" es nem egypartrendszer, ahogy azt sokaig Kelemen elvtars kepzelte.

U.i. Ketsegtelen, a nagy vesztesek mi vagyunk, erdelyi magyarok, de megkockaztatom, hogy ha ez az ara annak, hogy az UDMR atalakuljon, akkor fizessuk meg, es talan 4 ev mulva mas lesz a vilag, es remelhetoleg sokak a polcrol lekerulnek, es nem verselessel vezetik majd a legnagyobb erdelyi magyar partot (szovetseg) hanem hozzaertessel. 

2 Comments:

  1. Anonymous said...
    Engem az "lepett meg", hogy azt nyilatkozták, ellenzékbe vonulnak. Hát kérem, küldik őket nem jószántukból mennek - már nyilatkozták, hogy év végére ismét kormányon akarnak lenni. Ragaszkodnak azért a húsosfazékhoz, na. Csak ez nem tudom hogy fog megvalósulni, mert van egy halvány sejtésem, hogy nem fogják elérni az 5%-os küszöböt. De hát ideje megtanulni a leckét - csak tényleg az a kár, hogy a tandíjukat más fogja megfizetni: mi, erdélyi magyarok.
    Annamari
    Szilárd VAJDA said...
    Nevetsegesek, szanalmasak, ... En nagyon szoritok, hogy ne erjek el a parlamenti kuszobot. At kell alakulniuk, ez igy nem megy. Es fejeknek kell hulnia. Nagy fejeknek!

Post a Comment