Daca Marin Preda si-a putut imagina cel mai iubit dintre pamanteni, atunci premierul Ponta chiar daca nu e cel mai iubit cu al lui guvern socio-liberal, dar si-a inventat macar cel mai cinstit guvern. Jos palaria! Asta da, inca nu am auzit o asemenea sintagma, dar daca al doilea om din stat explica ca cinstea a ajuns la rang de guvern trebuie sa ii dai crezare...., nu?


Doar ca cinstea e ceva ce e greu de definit in termeni reali, si asistam la "cinstea" domnului Alistar care e atat de cinstit incat nici nu e ales in Guvernul Ponta. La fel de "cinstit" este si "doamna de la educatie", care desi rector la prestigioasa Universitate Crestina "Dimitrie Cantemir", supranumita si "fabrica de diplome" mentioneaza fapte nu tocmai "cinstite", care se pare ca nu au avut loc nicicand, si mai sunt si unele acuzatii de plagiarism, asa ca nici dansa nu ajunge departe, si se desparte de mult  ravnita functia chiar inainte sa fie investita in functia, dar o alta "cinste" apare din maneca premierului, domnul Prof. Ioan Mang.  Si luni, 7 mai Guvernul Ponta, asa zisul "cel mai cinstit guvern din Romania" este investit. Felicitari domnule premier Ponta! Romania este condusa de cei mai cinstiti. Dupa 22 de ani de necinste, apare cinstea pe plaiurile mioritice. Chapeau!

Si trec trei zile cu cinste si apare o acuzatie privind cinstea domnului Prof. Mang ca ar fi copiat un articol, deci comitand plagiat care nu este aceptat nici la un elev de liceu, mai putin la un student si de neacceptat la un cadru universitar. Cand apar acuzatii de plagiat, de obicei se adeveresc, caci nu prea exista cale de intepretare, si marea majoritate a societatii academice trateaza o asemenea acuzatie cu multa delicatete. In 99% din cazurile de acuz de plagiat se adeveresc si cum pare si "cinstea" domnului Mang va avea de suferit. (Vezi cazul fostului Ministru de Interne german Zu Guttenberg si cazul fostului presedinte al Ungariei, Pal Schmitt care si-au dat demisia dupa ce s-au adeverit acuzatile de plagiarism care le-au fost aduse si si-au luat ramas bun de la titlul de doctor (Ph.D in cazul lui Zu Guttenberg) si (dr.) in cazul fostului presedinte Schmitt.)

Avand si eu cateva minute la dispozitie, m-au uitat si eu mai bine la cinstitul profesor (?) si am gasit urmatoarele: pe site-ul care ar trebui sa indexeze opera distinsului informatician apar doar 2 articole, iar pe scopus un site mai renumit care indexeaza articolele mai bine cotate din pacate "cel mai cinstit dintre pamanteni" apare doar cu 5 articole. Ma intreb unde e opera dinstinsului daca nu aici? Si ma mai intreb cum a ajuns un asemenea "cinstit" cu o asemenea opera "vasta" profesor universitar. Sunt ferm convins ca cinstea l-a propulsat. Si se pare ca domnul Mang copieaza cu cinste la nivel inalt, caci deja au aparut si alte articole care sunt preluate de la cercetatori din Izrael, Japonia, Taiwan, etc. 

Deci domnule Ponta, ma straduiesc sa inteleg perceptia dumneavoastra despre cinste, dar se pare ca dex-ul de care va folositi nu e acelasi pe care il consult eu, si se pare ca pe mine parintii m-au invata altceva despre cinste, dar pe cand eu sunt un biet cercetator, iar cu "cinstea" dumneavoastra ati ajuns premier. 


0 Comments:

Post a Comment