Romania te intreb!

Saracul de Mihai Razvan Ungureanu "a dat gres", guvernul condus 78 de zile de dansul a fost demis la motiunea de cenzura votata astazi in Parlamentul Romaniei. O cariera politica care zburda se pare ca se prabuseste in neant. Oricum dansul e de la SIE, asa ca nu ma tem pentru dansul si chiar e un intelectual care  are o anumita tinuta, desi cum pare asta in Romania de astazi nu prea conteaza, caci presedintele Basescu ne fiind prieten cu cartea a demonizat si legatura cu intelectualitatea romaneasca si sa fim cinstiti, in Romania in general mai avem nevoie sa ne slefuim, caci cei multi sunt inculti si fara scoala. Dar trebuie sa ne acceptam caci e vorba de noi.

Momentul in sine e propice pentru intrebari si am unele la care nici nu am raspuns si nu m-as hazarda sa fac niste pronosticuri, caci in Romania moderna nu se voteaza cum trebuie, se voteaza dupa cine plateste mai mult, si se voteaza cu cine te poate santaja cu un dosar, etc.

1) Desi discursul cu "tradatorii" venea din partea USL, astazi vedem ca au castigat cu tradatori si ei la randul lor, doar ca acestia au tradat in favoarea opozitiei, care acum are sansa de a forma posibilul nou guvernul. Ma intreb si eu ce credibilitate are un asemenea partid, uniune care se bazeaza pe tradare?

2) Cat i-a costat pe cei de la USL sa ii faca pe unii sa voteze motiunea de cenzura? Se pare ca roata se schimba. Pana acum ei acuzau puterea iar acum pare ca si ei fac acelasi lucru ... Cine e tradator tradeaza si data viitoare. Cum va fi atunci pentru USL?

3) Reuseste USL sa stabilieasca o majoritate confortabila fara UDMR si daca da cum, si cat praf se alege de Kelemen Hunor, perdantul total al motiunii, care nu va mai fi ministru, ci un simplu deputat/senator fara  mare valva in politica romaneasca.  Ajunge si el la soarta lui Emil Boc?

4) A fost patetic discursul lui Emil Boc ca tradatorii care l-au lucrat la spate. Si de el se alege praful sau mai are neobrazarea sa candideze pentru primaria din Cluj-Napoca?

5) Va fi suspendat Traian Basescu, si daca da, atunci cand exact se va intampla acest lucru?

6) Va incepe o vanatoare de vrajtitori asa cum s-a propus de USL? Cine va primul care intra la puscarie? Berceanu, Videanu, Udrea, Basescu? Oamenii "vor sange" si cine le va da aceasta satisfactie?

7) Cum si cand vor revoca hotararea de guvern privitoare la infiintarea UMF Targu-Mures, linia maghiara? Se tin de cuvant cei din noul arc guvernamental? 

8) Ce se alege de marele G (G de la Gadea) caci daca Ponta e presedinte nu mai au pe cine critica sau fac din Antene o portavoce pentru noul guvern? Cum vor demonstra televiziunile ca nu sunt doar propaganda "pontista", ci sunt intradevar critici la adresa noilor guvernanti?

9) Ce poate face USL sa relanseze tara, caci bani nu prea sunt, iar promisiunile sunt desarte si ma gandesc ca nici acestia nu isi vor da demisia caci abia au gustat din putere. Ce se va intampla daca in termen scrut nu sunt solutionate probleme promise? Cine isi asuma raspunderea? Ponta? Antonescu?

10) Ce se alege de Romania cu o guvernare majoritara de dreapta intr-un moment de criza majora in Europa?

Intrebarile sunt multe, iar raspunsurile trebuie sa le asteptam de la noi ciocoi, caci cei vechii au fost azvarliti afara, iar acum a randul celorlati sa ciuguleasca din granele puterii. 

0 Comments:

Post a Comment