Nem vagyok sem "senkihazi", sem "nyikhaj", sem "tollforgato terrorista" tisztelt Kover Laszlo ur, es ha tehetnem meg perbe is adnam ragalmazasert, de annal nagyvonalubb vagyok, es szemet hunyok a a meggondolatlan szavain. Azert, mert valaki megjelentette a tenyt, hogy S.P. dolgozata lopas es masolas az sajnos nem kellene ma gond legyen egy demokraciaban, de sejtem az igazsag sokaknak faj es kenyelmetlen. Es sejtem, hogy meg sokaknak van mit ma felniuk, mert uttalan utakon szereztek a diplomajukat.

En ertem, hogy ez hatalmas arcul csapas volt a mai hatalomnak, hisz kiderult a kegyencukrol, hogy aljas masolo, csalo es raadasul hazudozo is, de ez nem az en problemam, hanem sokkal inkabb az onoke (lasd FIDESZ), es most egy ujabb hibat kovetnek el, hogy nem egy koztisztelenek orvendo szemelyt jelolnek az elnoki tisztsegre, hanem egy partkatonat, aki talan meg majd jobban bologat, mint elodje. (Legutobbi teny csak egy feltetelezes, de sejtem ez annak az ara, hogy oda kerulhessen. Szeretnem ha tevednek, es egy igen becsuletes, a nemzeteert kiallo elnokot latunk majd, de vannak ketelyeim. Jogom van hozza, meg ha ezert Kover ur "tollforgato terroristanak" nevez is majd!)

Es onokkel ellentetben, engem nem erdekel, hogy onok milyen szinuek es milyen iranyzatuak. Engem nem erdekel sem a narancs, sem a piros, sem a hupikek sem a zold, sem a szivarvany barmely komponense, de amint latom onoket ez kevesbe erdekli, es sokkal inkabb a gyerekes serelmeiket osztjak es szorozzak. Ma a hazudozas, a csalas, a lopas elnoki rangra emelkedett es ha ne lett volna a hatalmas tarsadalmi nyomas a civil tarsadalom reszerol, akkor ma aktivan kultivalnank tovabb a csalast a Sandor Palotabol.  Szegyelem, hogy a magyar kettos allampolgarsagrol szolo torvenyt (amit a magyar politika egyik legnagyobb vivmanyanak tartok az '89 utani Magyarorszagon) jogtalanul irta ala Schmitt Pal akkori koztarsasagi elnok, es beszennyezte eme torveny eszmei erteket.

Bevallom, hogy teljes mertekig elegem van onokbol. MSZP es FIDESZ es MDF es tudom en meg mi part letezik ma Magyarorszagon. Egyik Oszodon hazudik, a masik a Sandor Palotaban, netan a Parlament gradicsan, hogy nem kell nekunk IMF hitel, most meg terden esedezunk es barmit modositunk es megcsinalunk csak adjanak kolcsont. Moralis valtsag az ami ma Magyaroszagon van es ez nagymertekben onoknek koszonheto tisztelt "politikai elit". Kevesbe erdekli onoket az orszag erdeke, sokkal inkabb a szemelyes serelmeiket es frusztraltsagukat vetitik ki es egyre szembetunobb, hogy a sajat erdekeikert kepesek barmit hazudni, es vedeni a hazugokat es persze foggal es korommel kapaszkodni a barsony szekek nyujtotta kenyelembe, es tetszelegni a polgarok elott, es hatalmas populista frazisokkal buzditani a nepet, majd homlokegyenest mast csinalni, mert szavakkal nem lehet egy orszagot labra allitani. Es mikor a butitas nem hasznal, akkor keressuk a "beka embereket" es a "kulfoldi osszeeskuvoket", nem de? Talan meg ez is mukodik ideig oraig, de mi lesz mikor mar ezt sem eszik meg a polgarok? Akkor mit fognak kitalalni?

Mela undort erzek csak amikor onokre kell gondolnom, es szomoru, hogy mindezen csalasok, hazugsagok ellenere onok (lasd ilyen politikusok - parttol fuggetlenul) kezeben van ma Magyarorszag sorsa. 

0 Comments:

Post a Comment