Az elnoki [dr.] Csalo

Szomoru. Nem volt ketseges szamomra, hogy masolas volt, leven, hogy van egy-ket ev francia a hatam mogott, de hat vartam, hogy nalam sokkal illetekesebb szemelyek mondjanak velemenyt es [sajna] mondtak. Nem is keveset. A S. P. dolgozatanak tobb, mint 90% egyszeru plagium, annyi elteressel, hogy a szoveg atesett egy eleg primitiv francia-magyar forditason, de ez nem tevesztette meg sem a tenyfeltaro bizottsagot sem engem. Igen, kiderult, hogy Magyarorszag elso kozjogi meltosaga masolta (!) a dolgozatat (215 oldalbol kb. 200 oldalt) es igy jogtalanul szerzett es hasznalt doktori cimet ennyi even keresztul. Szoval ma Magyarorszagon egy csalo, masolo irja ala a torvenyeket ... Es sajna nem egy torveny orzi meg majd nevet!

Mig mas orszagokat is ert ilyen dolog, lasd a nemreg elhiresedett zu Guttenberg esetet, aki szinten masolta a dolgozatat, es ezert le is mondott, es eltunt nehany honapra Amerikaban, de nalunk elnoki szintre emeltuk a csalast, a masolast, a plagiumot. Ami meg ennel is szomorubb, hogy mindvegig tagadtak a masolas tenyet, pedig teljes mertekig vilagos volt a hozzaertok szamara. Roviden, ma Magyarorszagnak oly elnoke van aki csal, hazudik, eltitkolja az igazsagot es jogtalanul hasznal(t) tudomanyos fokozatot. Es ami adja a dolog tragi-komikus voltat, hogy az egyetemet hibaztatjak, hogy nem szolt, hogy a dolgozat masolas. Szoval a tisztelt nebulo, annak ellenere, hogy tudta es tudataban volt, hogy munkassaga nem egyeb, mint aljas masolas, nem tartja magat felelosnek, es a doktori cim visszavonasanak voltat is megkerdojelezi. Ide jutottunk ma Magyaroszagon?

Ketsegtelen, fura a korulmeny, es sejtem, hogy politikai indittatas van mogotte, de ez most mellekes. Itt egy eszmerol van szo, egy tudomanyos fokozatrol, egy kozjogi meltosagrol es Magyaorszagrol! Lemondasrol szo sem lehet, ahogy hallottuk S. P. nyilatkozatat, ami azt mutatja, hogy ma Magyaroszagon elhatalmasodott az igazsagtalansag, a becstelenseg, az aljassag, a hazugsag, a csalas es mindezert senki nem felel. Most mar kezdem erteni, hogy miert mondtak egykoron francia kollegaim, hogy Europa Ausztrianal er veget!

Ugy ertekelem, hogy ez a fajta magatartas biztositja azt, hogy ma Magyarorszag arcul csapta a demokraciat es a jogallamisag legalapvetobb formait sem vagyunk kepesek betartani es bizony ujra es ujra raszolgalunk a primitiv jelzore, mely most igencsak megillet sokakat.

Ui. Nagyon sajnalom, hogy ily jellegu bejegyzessel kell inditanom az amerikai letemet, de egyre inkabb meggyozodom arrol, hogy Magyarorszag nem az a hely, ahol szeretnek elni! Ez nem demokracia, ez nem jogallam, ez nem Europa!






0 Comments:

Post a Comment