Mostenirea lui Iliescu

Si desi [poate] s-a dorit, nici pe departe nu s-a ajuns la maretia si grandoarea cu care Majestatea Sa Regele Mihai a fost sarbatorit la implinirea varstei de 90 de ani, Ion Iliescu a fost si el aniversat la inaintata varsta de 82 de ani.

Mostenirea lasata? 10 ani de mandat prezidential si o tara framantata. Desi am pornit pe calea modernizarii si asa numitei democratii, FSN (Frontul Salvarii Nationale), PDSR (Partidul Democratiei Sociale din Romania) sau mai nou PSD (Partidul Social Democrat) au fost piedici uriase in calea adevaratelor reforme. Iar la capitolul democratie chiar stau rau baietii!

Sa nu uitam, Iliescu a fost omul care in primele zile ale revolutie din '89 a preluat puterea fara alegeri. El a fost care s-a convertit peste noapte din nomenclaturist in democrat si patriot. Sa nu uitam ca Regele Mihai nu a putut vizita Romania pana in 1992 (dupa care tot acelasi Iliescu nu i-a permis sa revina in tara pentru 5 ani consecutivi, fiind ingrijorat de populariatatea imensa a regelui), si a primit pasaport romanesc in 1997, doar in timpul lui Emil Constantinescu, si sa nu uitam de mineriade care ne-au intors cu 100 de ani pe calea democratiei. Da, acesta este omul Ion Iliescu! Ecce homo!

P.S. Daca ar fi existat legea lustratiei, istoria ne-ar fi scutit de un asemenea personaj la carma Romaniei. Din pacate acest lucru nu s-a dorit, caci cei multi care au profitat si inca mai profita ar fi fost si sunt vizati de aceasta lege.

0 Comments:

Post a Comment