Nem tagadom imadom "A tanu" c. filmszatirat. Sot, tan meg azt is megmernem kockaztatni, hogy a legjobb magyar film amit eddig lattam. [...]

A filmnek fura a tortenete, hisz Bacso muve tilto listara kerult (1969), es csak 10 ev (kenyszer) pihenes utan kerult eloszor vetitesre (1979), de az az erzesem, hogy a mai Magyarorszag megint megerett egy ujabb magyar narancsra, csak most nem az igazi "magyar narancs"-rol tennek emlitest, hisz azt Pelikan elvtars Virag elvtars "tamogatasaval" megteremte Bastya elvtarsnak, ellenben most a "magyar narancs Magyarorszag" a tet. Az elvtarsak letuntek, a nevek megvaltoztak, de "mi nem igergetunk a levegobe".


Virag elvtars: Nem nyitok vitat! Szereti maga a mi nagy, bolcs vezerunket?
Pelikan: Igen!
Virag elvtars: Jol van, akkor nem lehet semmi baj.

Hat errol az jut eszembe, hogy aki most nem szereti V.-t (lasd V. mint vezer) annak bizony baja lesz, mert hat a vezert szeretni kell. Es az is egyertelmu, hogy: "Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenseg". Sajnos helye nincs ma a mai magyar tarsadalomban olyannak, aki szetnez, szemlelodik, velemenyt mond es nem eppen egyik vagy masik part elkotelezettje. Szoval ma manapsag minden vagy feher vagy fekete (lasd narancs es piros a magyar szin vetulet), es ezenkivul mar szineket nem ismerunk, sot minden egyeb (el)szinezodest megsemmisitunk (lasd "Az ellenforradalmar, nyilas fasiszta bandat utni kell.")

A szexualitas meg mindig a "hanyatlo nyugat" opiuma, es nem is igazan toleraljuk a melegeket, sot meg is dobaljuk oket tojassal, mert hat a mi demokraciank erre tanitott, hogy ha nem tetszik valami akkor kovet ra! No persze azert fejlodtunk, mert a kovekrol atvaltottunk tojasra. Magyar demokracia! Magyar jogrend! Nem is merem emliteni az azonos nemuek hazassagat, mert meg jomagam is "magyar tojast" (lasd magyar naracs) kapok. Kicsit feher, kicsit tapos, kicsit [...], "de a mienk", akarom mondani a tojas! Valo igaz, Brian nemzetet (lasd Monthy Python Brian elete) sem igazan szeretjuk, hisz ok akar csak Brian "... londa zsido gazember!", es kiraboltak az orszagot. De most mar ennek is vege. Magyaorszag ujra a magyaroke!

Mikor a 1M (kiirom a milliot is, mert egyesek meg tan M, mint maroknyit ertenek) beharangozott munkahelyrol erdeklodnek, netan az euro szarnyalasarol vagy a munkanelkulisegrol, rogvest jon is a valasz: "Ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemevel lat? A suket fulevel hall? A tompa agyaval gondol? Azt hiszi foler az a mi nagy celjaink igazsagahoz?"


Az is bizonyos, hogy "a nemzetkozi helyzet egyre fokozodik" es az Europai Unio velunk akar peldat statualni. "A statualas a lenyeg, hisz aszerint kapja ... a buntetest". Ez is egyertelmu. En mar keresem a "beka embereket" akik e kis de buszke nemzet ellen askalodnak. Nem is lehet ez maskeppen. "Spongya ra! Ne mondjon semmit. Mi ugyis tudunk mindent".

Annak ellenere, hogy "az elet nem habostorta" mindegyre biztatnak, hogy "menet kozben kell az onbizalmat osszeszedni". Igy hat csak onbizalom kell, menet "majd" lesz. A propaganda olajozottan mukodik hisz a "hangulatjelentesben" minden tokeletes, es ha mar a "hangulatjelentes" tokeletes, "akkor biztos kituno", nem de?

Nos ez a magyar narancs Magyarorszag update, vagyis majdnem "Norbi update", hisz "mens sana in corpore sano", nem de?

Ui. "Azert van egy kis rossz erzesem. [...] Megiscsak becsaptuk az embereket."







0 Comments:

Post a Comment