Cine a castigat?

Astazi premierul Emil Boc a demisionat de la carma guvernului, atributiile fiind preluate de ministrul interimar Catalin Predoiu, iar seara la 8:00 (CET+1) presedintele Basescu a anuntat noul premier in persoana domnului Mihai Razvan Ungureanu.

Ma gandesc cine o fi castigat din aceasta mutare? Catalin Predoiu a doar simtit cum e sa fi premier, chiar daca doar pentru cateva ore sau zile.

Mihai Razvan Ungureanu? Cred ca e un om cu multe calitati care a dat bir cu fugitii, caci in mai putin de 12 ore nu se poate concepe un nou program de guvernare, iar daca programul vine de la capitan si se pare ca acesta fiind cel plauzibil, atunci presedintele si-a facut mai mult rau decat bine. E normal ca opozitia nu va sustine un asemena guvern si nu va crea stabilitate si nici incredere populara. Sa vedem noua constitutie a cabinetului, si atunci putem sa ne pronuntam si sa ne decidem daca se schimba ceva, sau doar se vor schimba numele unor actori politici. Udrea, Boagiu, Marko, Kelemen, Borbely, Igas se vor lasa de functii? Ma cam indoiesc si m-as mira, dar sa vedem, caci pana maine putem astepta.

Romania? Nu prea cred, caci chiar daca se schimba fatada (vezi un posibil nou guvern), trenul si sina e acelasi, si pana cand presedintele in functie (vezi T. B.) numeste pe cineva, increderea se evapora si tot ce atinge dansul se pare ca se mucegaieste. Dar e normal, in Romania ultimul care conteaza e cetateanul!

Cine a castigat? Cred ca singurul care a castigat, e cetateanul Boc, caci omul poate merge acasa, si nu mai are treaba cu tara, sta linistit, nu se mai streseaza, si nu isi mai vede numele in Piata Universitatii si macar in seara asta doarme linistit. Cat despre reputatia dansului de specialist in drept constitutional, -vazand toate acele legi care au fost respinse de Curtea Constitutionala si avizate de dansul-, nu stiu ce sa mai zic.

P.S. Ma gandesc ca Mihai Razvan Ungureanu va ajunge la soarta fostului ministru Zsolt Nagy care la porunca capitanului era hartuit prin tribunale si acum este un ghost politic.

0 Comments:

Post a Comment