A tortenelem ismetlodik

Nehez lesz majd beismerni, de amit most latok azt latni veltem 2006 oktobereben, amikor a tomegek az utcara vonultak Budapesten, es ezert oket lovas rendorok, konygaz, gumi lovedekek es megfelemlites fogadta.

Ma Bukarestben szerencsere [meg] nem hasznalnak gumi lovedekeket, de az emberek nagyresze mar nem tudja mit csinaljon a kilatastalansagban, es ebben latjak a megoldast. Az eroszak mentes tuntetes a demokracia alapja, no de persze en eddig tuntetest keveset lattam eroszak nelkul. Mindig van eroszak es minden forradalom eroszakos es aldozatokat kovetel.

Mi fog tortenni? Semmi. Lemondas kizarva, mert egy megelhetesi politikus kitart a vegsokig es kicsavarja a madatumanak minden csepjet es ez valahol ertheto. Mashol mar lemondtak volna, habar az arab tavasz is sok aldozatot kovetelt, addig ameddig tavozasra nem adtak a fejuket a diktatorok. A hideg es a reakcio hiany sejtem majd meghozza az eredmenyet, es a tuntetoknek idovel majd el fog menni a kedve a tuntetestol.

Es jonnek majd a valasztasok, es a PDL el fog csufosan bukni, es az USL folenyesen fog nyerni es majd azt csinaljak amit az aktualis Fidesz ma Magyaroszagon. A gond nem az, hogy hatalom valtas lesz, hanem az, hogy sem egyik oldal sem masik oldal nem kepes realis megoldast nyujtani egy nyomorban levo orszagnak. Kicserelodnek a nevek, atfestik a falakat es marad a nyomor es az ehezes es a munkanelkuliseg.

Semmi egyeb csak ismetlodik a tortenelem! Szomoru, hogy nem vagyunk kepesek tanulni, hanem ujra es ujra elkovetjuk ugyanazon hibakat! Az emberi butasag hatartalan!

0 Comments:

Post a Comment