Revolutia inghetata

Iarna pe ulita, cam asa se vede Romania de astazi. Zapada, frig, zapada, drumuri blocate, oameni blocati in drum, si morti care nu au reusit sa scape de urgia zapezii. Si desi tara se zbate din rasputeri pentru a supravietui, actuala putere e bucuroasa din plin ca "revolutia" a inghetat si a fost gonita de pe strazile din Bucuresti.

Sa fim cinstiti si realisti, un palc de oameni nu vor face revolutie, dar a fost bun pentru o isterie de proportii la unele televiziuni din Romania. Am incercat sa regasesc stirile in magazinele si ziarele de mare tiraj din lume, dar nici macar o coloana despre "rivolutzie". Nu ma indoiesc ca zilele partidului condus de Boc sunt numarate, si USL va prelua carma de la marinarul Basescu si vor naviga [din pacate] pe niste ape care nu sunt o solutie viabila pentru Romania. Iar marinarul Antonescu cu al lui locotenent Ponta nu vor ajunge departe [...] Se va ajunge exact la situatia creata de Fidesz in Ungaria. Ca zi in cazul premierului Orban, vorbe si vorbe cu mare incarcatura populista, dar vaporul ramane tot la mal.

Nu sunt ferm convins daca UDMR va ajunge in Parlamentul Romaniei, dar sunt ferm convins ca vor fi cetateni romani de etnie maghiara care nu vor vota cu ei, sau ca si un semn de protest, nu se vor prezenta la alegeri. Iar acum vor anticipate? Incep sa prezica voturile pierdute? Si-au dat seama ca barca marinarului se scufunda?


0 Comments:

Post a Comment