Quo Vadis Magyarorszag?

Nem erdekel, hogy Magyarorszag vagy Magyar Koztarsasag, nem erdekel, hogy bal vagy jobb, nem erdekel, hogy megye vagy varmegye, vagy hogy netan eppen pirosra vagy narancsra vannak festve a kormany hivatalok! Nem erdekelnek a nevek! Nem erdekelnek!

Nem erdekelnek a kifogasok, a nagy szavak, a populizmus, az arrogancia. Nem erdekelnek! Se a tuntetesek nem erdekelnek. Sem a szamok (lasd tuntetok) nem erdekelnek.

Ellenben erdekel az, hogy milyen iranyba halad az orszag, milyen a kulfoldi megiteles, milyen az orszag hitelkepessegi mutatoja, es hogy tekintenek rank az EU berkekben. Erdekel, hogy milyen a forint euro arany, erdekel, hogy mennyi munkahely teremtodik, milyen [remelhetoleg] EU konform torvenyek szuletnek, erdekel, hogy mindeki adot fizessen, erdekel, hogy milyen oktatas van es lesz Magyarorszagon, es erdekel minden ami az emberekkel kapcsolatos. Erdekel, hogy jol kepzett szakemberek dolgozzanak a korhazakban, iskolakban, hivatalokban. Erdekel, hogy az altalam megtakaritott penzt (lasd nyugdij jarulek) mire koltik, es erdekel, hogy miert nekem kell fizetnem azert, mert masok meggondolatlanul kolcsonokert folyamodtak, ma meg fizetes keptelenek? Ezek a dolgok erdekelnek.

Es erdekel az is, hogy hogyan juthatott oda ma Magyarorszag, hogy egy kimondottan tudomanyos kerdesben ne talaljunk 4-5 hazai szakmai tekintelyt, aki kepes lenne kimondottan a tenyekre alapozva eldonteni, hogy S. P. doktori tezise sajat vagy plagium. Erdekel, hogy miert van az, hogy a politikai a tudomanyok berkeiben is horgonyt vetett. Erdekel, hogy miert masok kell nekunk megmondjak, hogy mit kellene tenni azokkal akik plagiumot kovetnek kell. Erdekel, hogy miert ma minden a politika korul forog? Erdekel, hogy miert csak piros es narancs letezhet? Erdekel, hogy miert nem lehet elfogadni azt, hogy vannak akik mas szineket is ismernek, mint az elobb felsorolt ketto. Erdekel, hogy miert fejlodik a nemzet vissza? Erdekel, hogy miert sullyedtunk ilyen melyre a moralis fertoben. Erdekel, hogy van kiut belole, es ha igen akkor hogy? Erdekel, hogy mikor jovunk ra, hogy egy orszagot nem lehet szavakkal es almokkal kormanyozni?

Erdekel, hogy mikor ebredunk fel vegre!?

0 Comments:

Post a Comment