A magyar sho(w) hivatal

Igen, nalunk van minden: sho(w) is meg hivatal is. A gond csak annyi, hogy mi vagyunk a nezok es a show-t nem nekunk, nem ertunk, de hivatalbol csinaljak sok penzert. Nos hat igy allunk ma Magyarorszagon.

Mashol sem kulonb a helyzet, ha mondjuk Bulgariat vagy netan Romaniat tekintjuk, mert be kell vallani az igazi show az EU ezen szegleteben eri el a katarzist, de hat mindezen orszagok meg mindig megelhetesi show hivatalnokok hadat kell eltartsak, igy valahol ertheto, hogy ha mar komoly dolgot felmutatni nem tudnak a hivatalnokok, akkor a show [hivatal] nekik is jar!

A [magyar show] hivatal szineit 2 eve lecsereltek es falara uj Alkotmany kerult, nemzeti ertekek, varmegyek (ebbol nem lett semmi) es nagyjabol ennyi. Vagyis magyarra forditva, a show hivatal maradt, csak festest eszkozoltek (pirosbol teremtenek narancsot) es a nevtablakat kicsereltek az uj hivatalnokok irodainak falan. A hivatal meg maradt a regi, allva az ido vasfogat. Es a hivatalban beindul a 2/3-os munka. Vagyis a hivatalnokok legjobb belatasuk szerint cselekedenek es tettek mindezt a hivatal neveben de persze szamadas nelkul. Szamadas? Az mi? Ez nincs benne az uj Alkotmanyban.

Mi meg neztuk es istenitettuk a hivatalnokokat, leborultunk labaikhoz, es ereztuk, hogy ok az igaziak, ok a hivatalnokok. Az ido meg tellett, mi meg kezdtunk rajonni, hogy inkabb csak sho(w) van, hivatal meg mar keves, es ezert, felve a tomegek haragjatol, a hivatalnokok szerkesztenek nekunk, az Isten adta nepnek, Alkotmanyt. Kulonosebb munkat nem igenyelt, nehany tollvonast, de a hivatal dolgozott. Ezzel a [show] reform el is keszult.

A hivatal latvan, hogy nem tud munkat teremteni a hivatalon kivuli dolgozoknak, elkezdett torvenyeket alkotni, ami megnyirbalta a mediat, a Kozponti Bank es sok mas intezmeny hataskoret. A show hivatal maximumon jart. No de mas hivatalok mas showman-jei levelet irtak nekunk, hogy a mi show-nk nem igazan demokratikus show, de nem volt kinek mondani, mert a mi hivatalnokaink mindent jobban tudnak, hisz ok az Alkotmany kulonbozo passzusait is iPad-en gepeltek be, habar igaz, hogy az angolra valo forditassal gondok voltak. Sejtem utkozben a fo EU show hivatalba valo utazas kozben gepeltek. Rendben, hivatali ugy.

A hivatal eloljaroi visszautasitottak barmely jellegu IMF hitelt, leven, hogy a mi hivatalunk nem elado, es mi majd megelunk a nemzeti ertekeinkbol es a nemzeti szuveranitasbol. Ez igen hivatali becsulet. Ezert premium jar, de legalabb is 13-ik fizetes! Es lassan kozeledett az ev vege, es mit latnak a hivatalnokok? A forint elertektelenedett. Rogvest osszeeskuvest sejtettek a hivatalnokok es jeleztek is a nepnek, hogy nem a hivatal, hanem a lathatatlan ellenseg az oka mindennek. Mi meg bologattunk, hummogtunk es kerestuk a lathatatlan show hivatalt, hogy adjon szamot, hogy miert is torodik ennyire a mi hivatalunk forintjaval. De mi butak leven nem lattuk a lathatatlant, ellenben a jol kepzett hivatali szakemberek igen. Ok lattak! Ertheto, hisz hivatalnokok!

Telik az ido, szorul a kapca, es lam-lam a fo hivatalnok bejelenti, hogy igen, megis kellene penz, de leven, hogy a naracsra festett hivatal keri, az teljesen jo az orszagnak, csak akkor nem jo, ha a masik szinu (lasd piros) hivatal keri, mert az teljesen mas es [...]. Mi ezt is megertettuk. Telik ujra az ido, es a fo hivatalnok megint kiall a nep ele, es mondja, hogy talan a torvenyeket is kellene modositani, mert nem egeszen demokratikusak, de hat ertheto is, szegenyek ok is hivatalnokok, keves fizetesert dolgoznak, meg kell oket is erteni. A hivatalnok is tevedhet. Igaz. Utobbi idoben egyre tobb a tevedes, de hat hivatalnokok, nem de?

Legutobb a hivatal eloljarojanak dolgozataban veltem felfedezni masolasi kiserleteket, de a hivatal visszautasitja a vadakat. Masolasnak helye nincs, csak en, nem leven hivatalnok latom rosszul a problemat. A masik show hivatal, aki ezzel kellene foglalkozzon, szabadkozik, hogy ok nem tudnak semmit, es eljaras nem indul annak erdekeben, hogy masolasi ugyet kivizsgaljak, mert hat ok is reszei a hivatalnak, es befeketiteni a hivatal eloljarojat bizony kellemetlensegekkel jar. Nos hat valahogy igy allunk. Hivatali osszefogas.

Osszegezve:

1) a hivatal eloljaroja masolasra adta a fejet, hogy ne csak a hivatal vezetoje legyen, hanem meg Dr. is femjelezze a hivatali nevjegytablajat
2) a fo hivatalnok, egyre inkabb bizonyitja, hogy egy jo hivatalnokhoz hiven, sokat beszel de nem tesz semmit, es a gog es arrogancia elfogyta utan terden konyorog, hogy barmit tesz csak adjak a penz neki, mert a hivatalnokait fizetni kell, no es persze az orszag meg (?) mindig nem elado mas hivataloknak
3) a hivatal hivatalos allasa utan kijelentik, hogy talan a hivatal tevedett es a torvenyek nemelyike nem demokratikus (szerencse, hogy vannak mas hivatalok, ahol inkabb a hivatal mintsem a show dominal, es raadasul fontos szerepet jatszanak a vilag show-jaban)
4) van egy rakas show hivatalnok, aki foggal-korommel ragaszkodik a hatalomhoz es jogot formal mindenre hisz ot megvalasztottak hivatalnoknak
5) mi meg csak tatongunk a show hivatal elott, nehanyunk kezd felebredni, hogy ez nem hivatal hanem csak olcso show, de a sokak meg mindig latjak a show hivatal lenyeget, tapsolnak, eltetik a hivatalnokot es hisznek a sho(w)-ban

0 Comments:

Post a Comment