Romania fierbe. Nu sunt multi, dar se pare ca protestatarii sunt de neclintit. Si e de inteles. Nemultumirea e fara proportii si marea majoritate a populatie sufera din greu. Sunt ferm convins ca nici USL nu va face mare lucru, dar oamenii vor schimbare iar Basescu e in cadere libera considerand sondajele de opinii. Tandemul Antonescu-Ponta cred ca e mai bun dacat cel actual Basescu-Boc dar nu e o solutie viabila. Oricum, pe moment acest lucru e mai putin important. E bine ca i-au alungat pe politicieni din piata, caci revolta desi e impotriva presedintelui actual si a guvernului, dar in ansamblu e o revolta impotriva politicienilor in general.

Iar acum sa ne repezim la saracii jandarmi, caci daca nu ne putem lua de actuala putere, caci sunt baricadati la Palatul Parlamentului si Palatul Cotroceni, trebuie sa gasim niste vinovati. Oamenii protesteaza, jandarmii sunt trimisi in Piata Universitatii si au loc ciocniri. E normal desi nu sunt adeptul violentei. Asa sunt protestele, desi Gandhi a reusit sa demonstreze ca se poate si fara violenta. Un lucru e sigur: nu jandarmii fac protestele ci manifestantii si nu jandarmii incendiaza si dau cu pietre. Ei sunt garantia democratiei si se apara in cazul in care sunt atacati.

Ne luam de ei si ii condamnam pentru violente, dar nu intelegem ca ei stau in fata unui val de oameni care striga si protesteaza si care devin violenti fara nici un motiv oarecare. Aratam la posturile TV oameni maltratati, dar uitam sa povestim despre jandarmii raniti. Da, au fost raniti dar nu rani foarte grave. In 2006 la Budapesta se tragea in populatie cu bile de cauciuc si s-a soldat cu rani grave, dar nimeni nu a fost tras la raspundere.

Jandarmul raspunde la ordine, el este numai executor, comandantii trebuiesc invinuiti. Da, fiecare jandarm ar trebui sa poarte un numar de inmatriculare, ecusoane cu nume si gradele militare, caci altfel nu vom putea sa ii identificam in cazul in care vrem sa depunem plangeri importriva unuia sau altuia. Daca nu poarta acest numar de inmatriculare, ecuson, etc. nu e pentru ca el nu vrea ci este obligat sa nu o faca. Deci cam asa trebuie sa ne gandim la jandarmi. Si daca nu v-am convins incercati, doar incercati sa va puneti in pielea uni jandarm care face fata unui val de oameni de la care te poti astepta la orice.

0 Comments:

Post a Comment