E doar marinar, scuze, capitan de nava, dar omul a stiut pana acum cum sa navigheze printre oameni, desi putem sa ne dam seama de calitate cand vedem cine i se alatura (din pacate chiar si Plesu la un moment dat sau Manolescu, Liiceanu sau Cartarescu caci Tismaneanu si Patapievici tin mortis la dansul chiar si astazi) care s-au cam lepadat de el in ultimul timp.

E de inteles, pozitiile, functiile nu trebuiesc uitate si pe la noi acestea din urma sunt foarte importante. Daca nu suntem capabili sa le obtinem pe baza de merite, macar sa le avem pentru loialitate si slugarnicie. Cu meritele e cam greu in Romania, dar se pare ca e ceva specific Romaniei post decembriste.

In primul mandat, presedintele se ducea printre oameni, dadea mana cu oricine, era de al lor. In al doilea mandat deja atitudine s-a schimbat, desi "i-am ciuruit" afirma dansul. Nu mai mergea intre oameni, iar cand era obligat prin functia pe care o detinea, era primit foarte ostil, caci "reformele" nu le mai placeau oamenilor.

Acum mai mult sta inchis in Palatul Cotroceni, caci dragostea fata de presedintele Basescu s-a cam spulberat, si s-a instalat dispretul si ura. E cam trist sa nu mai poti circula linistit in oras in mijlocul poporului care te-a ales.

Iar acum Dr. Raed Arafat a venit la Realitatea TV si a explicat de ce se opune privatizarii in parte a SMURD-ului. Si iata gafa: presedintele Romaniei suna in direct la postul de televiziune, il atentioneaza pe Dr. Arafat. Si mai hazliu, in felul caracteristic dansului ne mai incanta si cu o ghicitoare "Cine credeti ca o sa plece?". Aceasta ghicitoare a fost cea mai frumoasa perla rostita de presedinte. Nu stia saracul ce va declansa ...

Au inceput manifestari pasnice si mai putin pasnice in marile orase din tara, pentru sustinerea fostului subsecretar de stat, care s-au transformat treptat in manifestari contra presedintelui. Vineri s-a retras legea in chestiune caci presedintele afirma: "Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte putini o vor, probabil medicii mai tineri sai cei la mijloc de cariera. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea. Inteleg prin toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sanatate". Esec total domnule presedinte. Esec total. PR = 0!

A fost o gafa enorma interventia in direct, dar sunt ferm convins ca nici astazi nu e constient presedintele de gravitate ghicitorii. Prostia e fara limite. Desi violentele vor genera doar noi violente, sper ca manifestarile sa continue dar pasnic.

Am vazut si niste opinii din partea "liderilor" din opozitie, dar se vede ca incearca sa profite de nemultumirea maselor. Ce ei nu au putut sa faca, se pare ca poate un sirian naturalizat roman. Ironia soartei, Revolutia din '89 a inceput dintr-un protest al comunitatii maghiare reformate pentru pastorul Laszlo Tokes.


1 Comment:

  1. Unknown said...
    palestinian...

Post a Comment