A mai magyar vezetes utmutatot irhatna a nevetsegesse valasbol. Ugy tunik, hogy zsigerbol csinaljak es meg buszkek is ra. Ez a legnagyobb gond. Kovetkezetessegbol meg jelesre buknak es amint latom hamar felejtenek.

Engedetlensegre buzditottak nehany eve, ma a jelenlegi ellenzek csinalja ugyanezt, de ez ma mar nem jo. Ha az ellenzek kivonul a Parlament uleseirol, akkor azzal vadoljak oket, hogy akadalyozzak a torvenyhozast, habar ok is evekig ezt csinaltak. No es persze "kutya adot" vetnek ki, hogy "vedelmezzek a magyar kutya fajtakat". Ma holnap ha nem viselunk vitezkoteses mentet, talan mar akkor is adot kell fizetnunk, hisz nem vagyunk elegge "magyarok".

Fura, hogy mara mar ellensegek, de a Romaniai Magyar Demokrata Szovetseg is hasonloan populista maszlaggal eteti a szavazoit. Magyar utcanevekrol beszel, magyar iskolakrol regel, es ezzel etetik a szavazoikat evek ota, es annak ellenere, hogy semmilyen gazdasagi intezkedeseket nem szorgalmaznak, butitjak a nepet. Szerencsere Erdelyben mar sokak raebredtek a szavak mogotti uressegre, es ez remelhetoleg latszani is fog a jovo evi valasztasokban. Mar azt sem tudjak, hogy magukat jobb vagy baloldalinak nevezzek. Barkivel szovetkeznek a hatalom morzsaiert. Ok a roman politika cedai.

Igy van ez sajna a mai magyar -magat politikai elitnek nevezo- tarsasaggal is. Hibat hibara halmoznak, naprol-napra nevetsegesebbe valnak es ami a legrosszabb, hogy az orszag megy megy tonkre. No persze teszik mindezt a "magyar csaladokert".

Ui. Remelem, hogy majd valaki oket is szamon keri, es talan akkor a gog es az arrogancia majd hatterbe szorul. A hazugsagokert mindenkinek felelnie kell!

0 Comments:

Post a Comment