"Magyarorszag Megujul"

Orommel olvasom, hogy a kormanyzati part ma mind ezt igy gondolja (lasd megujulas), habar ahogy veszem azt eszre, a megujulas abban mutatkozik, hogy a forint tortenelmi csucsra hagott es 315 forintert cserel gazdat egy euro. Szep teljesitmeny! Ezt nevezem en is megujulasnak! Sejtem a "Huzzunk bele!" gyurcsanyi jeligen felbuzdulva ujitjak az orszagot [annak karara], de mit szamit, fo, hogy uj dolgokat elunk meg es mindezt "a Vezer" jovoltabol.

(Megjegyzes: A napokban olvastam reszletesebben a nagyerdemu oneletrajzat, es be kell vallanom, hogy holmi szociologus gyakornoki allas mellett sok komoly szakmai kihivasnak nem kellett megfelelni, mert meg ha a Nagy Imre ujratemetesen elmondott beszed komolyan nyom is a latban, mas [sajnos] nem igazan van. No persze a labdarugo mult is szamit, de mashol. Talan megfordult a vilag es a Vezer elvesztette az iranyt es sajat kapujat celozgatja. Gondolom ez is resze a megujulasi strategianak csak ezt meg nem kommunikaltak a gyulesen (leven, hogy elmaradt ....). Nem is mernem mondjuk osszehasonlitani Bajnai Gordon volt miniszterelnok oneletrajzaval, mert bizony egyik igencsak csorbat szenvedne. A Bajnai hasonlat mellett sok mas hasonlat talalhato ..., csak, hogy nehogy felreertes essek.)

Erdekes az is, hogy a megujulas abban mutatkozik, hogy elnezzuk az adocsaloknak a nem bevallott osszegeket, vagyis magyarul az egyszeru magyar aki befizeti az adojat latja, hogy az aki nem fizeti be az is ma-holnap a "jok" koze fog tartozni. No es persze menekitik az emberek a penzuket az orszagbol es mondhatom joggal. Amikor eljottem Magyarorszagrol 250 ft-ert valtottak egy eurot, ma mindez mar 315 ft. Ez ha nem tevedek kb 20% inflaciot jelent, de sebaj, "Magyaroszag megujul". Bevallom, ily megujulasban nem vagyok erdekelt. No es ma holnap leertekelik az orszagot is, ami ujabb "megujulashoz" vezet, es a kolcsonoket ezutan "megujult" kamatokert osztjak majd, de sebaj, a fontos az ujulas, akarom mondani megujulas.

A megujult munkahelyekrol nem is akarok beszelni (lasd 1M munkahely), mert akkor mar oly merteku megujulasrol cikkezhetem melyet jomagam sem tudok majd megerteni vagy tan csak akkor leszek jomagam is teljesen megujulva. Ki tudhatna? Talan V. vagy tan a "megujulas" maga? [...]

Ui. Es sajna mindezek ellenere vannak meg sokan akik vakon hiszik mindent amit a felcsuti fotbalista hint a nepnek! Messianikus uzenetet velek felfedezni: "engedjetek hozzam jonni a megujulokat".

0 Comments:

Post a Comment