Oda a bard, oda a mulatsag

Mar igencsak kezdett hianyozni a magyar nyelv, es leven, hogy irasom temaja Magyarorszag es annak becses polgarai, orommel kovetek el szentsegtorest magyarul.

Az ido telik es telik es egyre rosszabb hirek szalingoznak Pannonia mezejerol. Az euro csak ugy szarnyal [sajna a nep karara], egyre tobb a fizetes keptelen csalad, de sebaj, Gyurcsany szavaival elve "duborog a gazdasag". Nos hat lehet duborog, csak a hangjat nem hallani, sem otthon, sem itt, ahol tenyleg duborognek a dolgok (lasd Nemetorszag).

A minap megjelent egy nagyon eles hangu biralat a Washington Post hasabjan, amelyben Orban elvtarsat "Lukashenko lite" verziojanak tartanak, pontosabban a politikajat. Nincs is mit meselni, mert ez boven eleg es nagyon szomoru. Nem tartottam Gyurcsanyt jo vezetonek, sot, de nem emlekszem, hogy hasonlo jelzokkel illettek volna. Bajnai sem kapott ilyen jelzoket es ma o a John Hopkins Egyetem vendegtanara. Egyesek ott oktatnak masok Felcsuton, netan az Astorianal. Erdemes ezen elgondolkozni, no persze nem azoknak akik vakon hisznek a vezerben, mert ott az eszerveknek sincs [sok] eselyuk.

Ami pedig a millio munkahelyet illeti, nem is mondom, mert egyszeruen nevetseges, de az emberek bedoltek es a munkahelyek meg sehol. Es nem is igazan latszik, hogy melyik evezredben lesz ennyi munkahely, de majd talan a vezer erre is tudja a valaszt, Matolcsy urral egyetemben.

A hab a tortan, hogy az oktober 23-an, a 1956-os magyar forradalom unnepen, Orban Viktor nem unnepel a hiveivel, es ennek okaert nem is lesz Fidesz [butitas] az Astorianal, vagy most, hogy ok vannak a polcon, akar tehetnek az Orszaghaz elott is. Ertheto, hogy a vezer nem lesz, hisz Brusszelben "vedi a nemzet erdekeit". Fura, habar, talan is annyira, hogy nincs a bard es a mulatsagnak is annyi. Vagyis ujabb pelda arra, hogy a Fidesz egyszemelyes part, mert masok vagy nem tudnak ugy szonokolni (sajnos inkabb csak a retorika es kevesbe a tartalom a fontos manapsag) vagy felnek, hogy az unneplok netan szamon kerik rajtuk a munkahelyeket, az euro szarnyalasat es a "magyar joletet".

0 Comments:

Post a Comment