Nu exista asa ceva in Romania. Recent m-am intors acasa din China si mi-am dat seama ca la noi lucrurile nu prea evolueaza. Nu ca nu evolueaza doar situatia economica, politica, morala scade pe zi ce trece. Nu se intampla mai nimic, toti se concentreaza deja la alegerile din 2012, si putin le pasa de oameni. Ei doar trebuie sa voteze, si doar atat. Pensii, salarii? Doar la anul, caci atunci trebuiesc prostiti oamenii. Si din pacate romanul poate fi prostit si guvernantii sunt constienti de acest fapt, asa ca nici nu se obosesc sa faca ceva pentru "cetateanul turmentat" din Romania.

Poate ca cei multi ma vor condamna, dar ce am vazut in China m-a surprins. Oamenilor le este frica dar totul merge ca pe roate. O astfel de "democratie" ar functiona si aici la noi me meleagurile mioritice. Problema la noi e ca oamenii nu mai au repere si societatea se destrama.

Ne trebuie un sistem ferm unde omului sa ii fie frica sa faca lucruri care nu trebuiesc facute. La noi in schimb, il batem pe politist, platim spaga, facem legi care convin numai unora, angajam doar nepotii, fratii si surorile, injuram la televizor ca birjarul, interpretam legile cum am fi niste doctori in drept, nu mai stim sa ne comportam civilizat, inchidem fabrici, uzini si firme cu miile si ne mandrim ca avem crestere economica de 0%.



1 Comment:

  1. Peter Csaba said...
    Dl. Vajda,

    Din pacate ai dreptate. Ne-ar trebui o mana de fier, inca un Vlad Tepes.

    Recent am vazut birocratia si furtul ce se intampla cu autostrazile. De ce trebuie o televiziune sa faca investigatii sa iasa la lumina furtul si incompetenta alesilor?

    Pentru ca pe politicieni il doare fix in cot de cetatean atat vreme cat ei primesc sute de mii de euro spaga.
    Au 4 ani sa se imbogateasca dupa care vin alegeri. In acest timp "scurt" prioritatile sunt altele decat bunul mers al lucrurilor.

    Csaba

Post a Comment