Da, cam acesta putem spune despre jurnalismul din Romania. Ma uitam la Anten3 unde doamna Vranceanu Firea intr-o tinuta de strand si mai putin imbracata ca un moderator de "prime time news" cum se auto-proclama dansa, se intreaba de ce oamenii se intereseaza mai mult de divortul fostului prim ministru Tariceanu si ea insusi se considera jurnalista "de clasa", caci pune intrebari "bune despre Tariceanu". Romania sufera, oamenii mor, suntem in pragul saraciei, suntem in declin moral dar cel mai important lucru la Antena3 este de ce o personalitate publica divorteaza. Omul este civilizat (vezi Tariceanu), da un comunicat de presa prin MediaFax si cere discretie dar doamna Firea se pare ca nu intelege mesajul. Si anunta ca emisiune ce urmeaza (Subiectiv cu R. D.) se va ocupa de acest subiect. Deci vezi jurnalism "de calitate" marca "Antena3". Usor usor Antena3 se tranforma in Cancan versiunea TV. Acesta e nivelul din Romania si in jurnalismul romanesc "de marca".

Nastase fiind invitat la emisiune, politicos, incearca sa evite subiectul, caci e de natura personala, dar dinstinsa jurnalista insista si insita fara nesfarsit. Acestia sunt jurnalistii nostrii de marca? Iau premii APTR la greu! Incep sa ma intreb cine dau aceste premii si care sunt criteriile pe baza carora se acorda acestor distinsi jurnalisti premii de merit.

Ps. Ei acum acuza actuala putere (pe drept fara indoiala) ca fura, ca totul merge pe nepotism, etc. dar ma intreb in momentul in care cei ce vor ajunge la putere (dupa parerea mea USL, chiar si poate UDMR) si incepe acelasi lucru (ca si in cazul Ungariei dupa alegerile din 2010) doar niste nume si partide se vor schimba cum vor reactiona cei mai de marca jurnalisti din Romania. Ma cam indoiesc ca vor face emisiuni despre niste afaceri ale lui Dan Voiculescu sau cum dadea informatii la Securitate despre membrii propriei familii sau .... caci sa fim seriosi afacerile sunt afaceri daca le face dreapta daca le face stanga. Poate atunci vor primi premiile APTR lingusitorii puterii actuale.

0 Comments:

Post a Comment