Nyomtalanul

Igy tunt le a tegnapi nap, pedig nekunk magyaroknak hataron innen es tul igencsak fontos unnep augusztus 20. Allamalapito Szent Istvant unneplunk es nemzeti unnepet ulunk. No persze ahogy Magyarorszagon tartjak szamon, ez amolyan "piros betus" unnep, vagyis munkaszuneti nap.


Megvallom 1989 elott nem igazan tulajdonitottam szemelyesen neki nagyobb figyelmet, de a rendszervaltas utan igencsak fontos lett szamomra es ahanyszor tehettem reszt is vettem. Legtobbszor Budapesten, hisz "ott tortenik minden a Pannon siksagon". Es ketsegtelen van mit latni: Parlamentnel zaszlo felvonas, nyilt mise a Bazilikanal, Szent Jobb kormenet, vasar a Varban, legujabban repulos bemutato a Duna felett es a nap fenypontja ketsegtelen a tuzijatek amelyre szazezrek sereglenek ki minden evben. 30 perc szin es feny orgia, no persze az adofizetok penzen, de hat minden magyar vezetes tudja es tudta, hogy cirkusz kell a nepnek. Es ok adanak cirkuszt a nepnek, az Isten adta nepnek.

Az idei unnep valahogy kimaradt. Gondolkodtam rajta penteken, de bizony a tegnap csak kimaradt. Nem lenne fontos? Nem erdekelne mar? Isten tudja ....

0 Comments:

Post a Comment