Momentul poate e inoportun, caci suntem in criza economica, si pretul aurului creste pe zi ce trece, dar ma aventurez sa compar situatia existenta a Romaniei cu situatia Ungariei inainte de 2010. Romania ca si Ungaria s-a rupt in doua tabere, ori este USL ori este PDL si alta solutie nu mai exista. Cei de la putere in frunte cu presedintele meu, - de care sincer sa fiu incerc cu disperare sa ma distantez, caci nu vreau si nu accept ca un astfel de om sa ma reprezinte in Parlamentul European si peste hotare - sunt Dumnezeii Romaniei si ei decid cine castiga, cine cade si se se intampla in Romania de astazi.

Pe baricade s-au aliat PSD si PNL, dupa parerea mea o alianta nefireasca (vezi USL), caci unul fiind de stanga iar cealalta de dreapta, dar trebuie sa intelegem ca oamenii vor putere si pentru a obtine puterea sunt dispusi sa treaca peste doctrina de partid, stat social si liberalism doar sa ajunga presedinte si prim ministru caci sa fim sinceri, sunt cele mai importante demnitati in stat. Problema e, ca putere de stanga, putere de dreapta, oamenii vezi Basescu, Ponta sau Antonescu sunt cam la acelasi nivel. Cum presedintele scoate o perla, din pacate liderii USL se coboara la acelasi nivel si raspund. Deci diferenta nu e mare. Doar numele difera, si poate cateva clase dar in principiu nimic special.

E ingrijorator. Nu avem in Romania de astazi o alternativa viabila care sa fie credibila si sa scoata tara din haosul si decadenta in care se scufunda. Nici Ponta nici Antonescu nu sunt oameni politici care sa aiba anvergura unor mari demnitari de stat. Nu sunt. Marea problema a societatii romanesti este ca nu avem oameni de marca in politica romaneasca si toti cei care erau credibili si scoliti au parasit politica si incearca sa se distanteze de existenta clasa politica.

Ps. Ciolanul ramane la cei fara scrupule care sunt capabili de orice pentru a ramane la putere sau a accede la acesta. Sa ne intelegem bine, orice solutie e mai buna ca presedintele Basescu, dar nu m-as baza nici pe Ponta nici pe Antonescu.

2 Comments:

  1. Anonymous said...
    Un guvern technocrat poate ar aduce suflet in industrie.
    Szilárd VAJDA said...
    Poate, insa din pacate daca nu exista sprijin politic nici oameni talentati nu vor reusi.

    Pe moment avem parte doar de analfabeti care ajung in pozitii cheie doar din simplul motiv ca sunt loiali cuiva, au platit pentru post sau au culoarea politica potrivita.

Post a Comment