Cum trece timpul ma luminez. Iar astazi, am primit o doza mare de lumina. Doamna Roberta Anastase, pe moment presedintele Camerei Deputatilor se poate minuna, caci procurorii au decis neinceperea urmaririi penale (NUP) in cazul votului la Legea pensiilor adoptat. Deci am inteles. Chiar si in Parlament putem vota legi pe baza unor voturi numarate "cu gauri". Cum mentioneaza PDL-ul, e "cutuma" si procedura. Deci daca inteleg eu bine, in Romania furatul votului e cutuma. Ce mai vrem? E oficial, vine de la cel mai inalt nivel din stat. (E de inteles, avem modele ca R. A., si daca dansa, al treilea om din stat nu stie sa numere, atunci inteleg si rezultatele dezastruoase de la bacalaureat, care sunt conform asteptarilor, si nici nu trebuie sa ne miram. Vorbim engleza ca presedintele, numaram ca presedintele Camerei Deputatilor si luam mita ca un europarlamentar. Unde e problema? Sunt modele ale societatii romanesti si vezi unde au ajuns. Nu mai vreau sa invat, ma fac politician! Renunt la cercetare!)

Si sa ma luminez si mai mult, aflu ca dintr-un tren militar dispar niste lazi cu focoase si nici nu stim cand si cum, desi e si normal caci de stiam nu mai vorbeam de furt. Daca ma gandesc ca politicienii o numesc "cutuma", e cutuma si sa furi lazi cu focoase. La noi cutuma (furatul pe romaneste) se invata din Parlament si se transmite in direct. Si sa vedem si partea comica, acel tren se opreste inainte de granita cu Bulgaria ca mecanicul de locomotiva sa vanda 70l de motorina. 70l de motorina! Si asta e normal in Romania, iar acei 10 jandarmi nu raporteaza acest "mic incident", doar cand se afla faptul ca trenul a fost furat la vama din Giurgiu.

Ps. In momentul in care scriu aceste randuri se confrima faptul ca 3 lazi cu focoase au fost gasite la Chitila. Nu mai atentam la siguranta nationala! De examenul profesorilor care in 70% au picat la examenul de titularizare nici nu mai vorbim ca e si normal sa fie asa. Se fac si ei politicieni sau presedinte. Ce sa mai dea examene?

0 Comments:

Post a Comment