Ministru: Da, Sampanie: Nu

Cam asa se rezuma ziua de astazi. Dupa gafa de incepator a fostului ministru Botis, incepand de astazi Ministerul Muncii are un nou sef: fostul consilier prezidential Laurentiu Sebastian Lazaroiu. Toata lumea se cam mira, doar presedintele Basescu zambeste ca de obicei. Face si dansul haz de necaz. Dar in Romania nu conteaza cine intra in palarie, conteza doar cine este scos din palarie de presedinte. Caragiale avea dreptate.

Sociolog si fost consilier prezidential in perioda 2007-2011 Lazaroiu poate nu este omul potrivit la locul potrivit, dar in Romania nu asa merg lucrurile. "Potrivirea" se face pe criterii "de performanta" cum se practica acum in Romania, caci asa e corect doar ca inca nu este definit ce numim performanta. Pana atunci performanta se masoara pe prietenii si relatii de sluga. Cam asa pare sa fie si Lazaroiu in relatia cu presedintele. Sluga care indeplineste porunca caci de nu, zbori. Si chiar daca se plac Basescu si Lazaroiu, evocand criza ce paste plaiurile mioritice, sampania se mai lasa asteptat.
Ps. Saracul ministru, nou instalat in functie doar poate spera sa aiba parte si dansul de o sampanie cind or iesi tara din recesiune ...

0 Comments:

Post a Comment