Keso van es faradt vagyok, de ezt nem hagyhattam megjegyzes nelkul. A mai roman napilapok es hirportalok hosszasan taglaljak a Wikileaks-nek az RMDSZ-re vonatkozo megjegyzeseit, ahol emlitik M. B. nevet, mint a ketkulacsos embert, aki a hatalmon maradasert kepes barkivel szovetkezni. Ami szomoru, hogy az ugyirat megemliti, hogy habar magyarul, romanul, franciaul es oroszul beszel, de sajna angolul csak annyira, hogy tolmacs szuksegeltetik. Nos hat elegge eges, az ketsegtelen, de nem mond semmi uj dolgot. Ismerjuk. Most mar ismerik a tenger masik oldalan is. Sajnos.

Hasonlo a helyzet Frunda Gyorgy leirasaval is, egy kis "update" kellene mar, mert egy ideje Frunda igencsak nem egyezik a talpnyalo vezetessel, de hat el kell nezni az amerikaiaknak is, hogy tobb fronton viselnek haborut, Bin Laden meggyilkolasan is dolgoztak, no meg azota tudjuk mi is, hogy mit jelent gazdasagi melypont. Ertsuk meg, hogy nem lehet mindent.

Verestoy leirasa olyan, mint egy tundermese. Itt nem vegeztek jo munkat az amerikaiak, de hat ok is csak emberek. Tokes hasonlo es a tobbi magyar politikus leirasa is egyezik a valosaggal. Semmi egetrengeto.

Nem ertem, hogy mi ez a felhajtas? Nem latok semmi erdemleges informaciot, amit a mai, politikaban jartas ember ne ismerne a romaniai magyar politikusokrol. Es ketsegtelen, a hatalom megosztasa a tobb frakcio es part kozott a magyar erdekkepviselet ellehetlenitesehez vezet (lasd 5% parlamenti kuszob). Mi volt ennyire fontos?


0 Comments:

Post a Comment