Acest amendament la legea Invatamantului care exclude obligativitatea predarii istoriei si geografiei pe limbile minoritatilor trecut deja de Camera Deputatilor, care va fi validat (sau nu!) de Senat era prilejul oportun de a rupe coalitia dintre PDL si UDMR, dar singurul om care a sesizat momentul era senatorul Gyorgy Frunda. Ceilalti ori sunt incapabili de a sesiza momentul (si sincer sa fiu tind a crede acest lucru despre unii, vezi tabara prostilor) ori se agata pana la ultimul moment de fotoliu (vezi tabara domnilor), ca si fostul presedinte de partid B. M. sau protejatul, presedinte dupa titlu, cu alt nume dar (din pacate) acelasi chip si infatisare. Si sirul e fara sfarsit.

Cit despre abrogarea in sine, e de discutat. Sunt maghiar, si sunt constient de faptul ca orice materie poata fi insusita cel mai bine in limba materna, dar cind eu am terminat scoala nu era o asemenea lege si am invatat aceste materii in limba romana si nu ma plang caci nu am de ce. Vorbesc curent limba romana, poate mai bine ca unii care au insusit romana ca limba materna. Dar sa presupunem ca ar fi mai usor si mai "legic" de a invata aceste materii in limba materna. Daca suntem cetateni si platitori de taxe si dari, atunci sa fim tratati de la egal la egal si sa avem si noi aceleasi drepturi ca si majoritatea de a invata in limba materna.

Senatorul Frunda pe langa faptul ca a trecut tacit aceasta abrogare de Camera Deputatilor cere ruperea coalitiei pe motivul ca nu sunt masuri de relansare economica promise de Guvernul Boc. Si asta nu poate nega nimeni. E realitatea cruda de ne place de nu. Acea crestere economica de 0.6% e derizoriu, desi premierul Boc sa mandreste .... Dar nu, UDMR lupta pentru binele umanitatii.

Ma intreb ce se va alege de dansii cind nu mai intra in Parlamentul Romaniei, caci acele 5% vor fi greu de gasit, foarte greu si oamenii sunt foarte nemultumiti de ei si nu se mai incred in minciunile rostite de aceiasi fete de 20 de ani. Un lucru e cert, taxa prostiei si domniei trebuie platita si de UDMR.

0 Comments:

Post a Comment