Oamenii Presedintelui

Sa ne intelegem. Nu am nimic cu politica de dreapta, - chiar deloc -, dar unii politicienii care pretind a fi de dreapta ma amuza, si din pacate trebuie sa ne dam seama ca acesti oameni conduc Romania de astazi.

As incepe cu Presedintele Basescu caci asa se cuvine, nu? E marinar de meserie si nefiind turnator dupa cum sustine CNSAS, face bisnita pe vapor cu fratele sau, acesta din urma avind un profil si mai sumbru decat dansul. Pot sa ma gandesc la dansul (vezi presedintele Basescu) ca oricine din stat, doar presedinte nu. Nu! Pentru a fi presedinte, trebuie sa ai tinuta si clasa. Dansul cu tinuta si cu scoala sta cam greu, iar engleza marinareasca cu care se adreseaza ma face sa ma rusinez eu insumi, caci eu macar am bunul simt, pe cand dansul doar ranjeste si se considera mare sef de stat. Da, dansul este sef de stat in tara lui Papura Voda. Insa cu unele cuvinte se descurca de minune, dar nu ma mira la nivelui lui de marinar. Cu cititul e mai greu (vezi cuvintarea tinuta la UN din New York), dar e de inteles, caci pe o nava nu se citeste ci se injura nicicum altceva.

Dar sa nu ne "atasam" asa tare de presedinte, caci functia in sine e cel mai important din stat si merita un oarecare respect. Vorbesc de respect fata de functie si nu de persoana.

Recent am asistat la un coming out artistic a unui consilier local din Bucuresti, pe nume Edmond Talmacean care in culorile partidului de guvernare PD-L participa in fiecare seara la unele posturi de televiziune si ne explica de ce trebuie ca romanul de rand sa traiasca din bani mai putini, sa auda ca Romania este in criza, de ce in loc de spitale doamna Udrea, ministru si dansa, construieste sali de sport, face gondole la munte si lista e fara sfarsit. Acest om vine si explica [fara nerusinare] in numele partidului ca romanul trebuie sa inteleaga aceste lucruri si ca totul e bine si trebuie sa fie fericit ca traieste in secolul XXI.

Sunt ferm convins ca omul va crea o subcultura in Partidul Democrat-Liberal si asta va fi masura cu care se va cantari calitatea unui om de marca in partid. Se va introduce "competenta Talmacean" caci acum se vehiculeaza pe zi ce trece ca avem nevoie de oameni competenti. Daca nu sti sa dansezi precum Talmacean nici sanse nu ai sa ajungi pe culmile partidului. Vom ajunge sa ne descotorosim de basescianism si sa inventam talmaceanismul, o noua era in istoria moderna a Romaniei. Asa cum am sustinut si intr-un blog acum citeva zile, omul e un stand-up comedy versiunea romaneasca fara limite si cu resurse la nesfarsit. Pe cand altii trebuie sa se pregateasca din greu pentru un asemenea show, distinsul consilier scoate aceste "perle" cu o naturalete de invidiat. Se face de ras in fiecare clipa cind deschide gura, recita versuri de Eminescu, cinta, dedica melodii eroului Basescu sau Boc. Si sa nu uitam omul a fost director coordonator-adj in cadrul Directiei Generale a Finatelor Publice a Municipiului Bucuresti din cadrul ANAF.

In urmatoarele zile vom incerca sa mai descifram pe unii din oamenii presedintelui, caci consideram de cuviinta ca acesti oameni merita. Merita din plin!

Ps. Sa nu fim acuzati de a fi partinitori, prezentam si un material despre Presedintele Obama care danseaza (cu oarecare stil as zice) in emisiunea lui Ellen Degeneres.

2 Comments:

  1. Unknown said...
    erata.
    basescu nu a fost etichetat/gasit de cnas ca fiind un turnator al fostului regim
    Szilárd VAJDA said...
    Desi pare (?) ca a dat niste note informative despre marinari, sa fim cinstiti si sa il consideram pe presedintele curat ca lacrima in privinta dosarelor Securitatii. Soli are dreptate!

    Doar sa nu ne amagim ca pe acele vremuri un trimis al statului Roman plecat peste tari si mari (la propriu) nu avea lucruri de raportat .... Totusi sa fim sinceri, omul a ajuns presedinte. E nevinovat saracul. Te uit la dansul si totul s-a rezolvat. E curat, nici vorba!

Post a Comment